αρχιτεκτονική

Η πρώην σιδηροδρομική αποθήκη μετατράπηκε σε εστιατόριο με επίκεντρο το κρασί στο Upper Douro

Aneto & Table restaurante na Regua, Lamego do atelier Just an Ar
Η πρώην σιδηροδρομική αποθήκη μετατράπηκε σε εστιατόριο με επίκεντρο το κρασί στο Upper Douro Έχει αλλάξει: 2021-07-17 di Βενέδικτος Λουλούδια

Βρίσκεται στην πρώην σιδηροδρομική αποθήκη REFER, στην πόλη Peso da Régua, η οποία κάποτε άνοιξε τις πόρτες της στην περιοχή κρασιού Alto Douro, εστιατόριο Ο Ανέτο βλέπει το κρασί ως συνδετικό στοιχείο για την παρέμβαση.

Στόχος της προτεινόμενης προσέγγισης Κάντε δύο βασικές πτυχές συμβατές, η προϋπάρχουσα εικόνα, που ανήκει σε ένα συγκρότημα με πολύ ισχυρά χαρακτηριστικά, και την εικόνα της μάρκας Aneto.

Η ιδέα δημιουργήθηκε μετακινώντας από το περιβάλλον της δικής σας φάρμας, στο χώρο παρέμβασης για να αναλάβει τον εαυτό της ως λογική επέκταση της πορείας του προϊόντος.

Η πρόταση σχεδιασμού είναι διανέμεται σε δύο ορόφους. Η ρύθμιση της εξωτερικής πρόσβασης στον χώρο ήταν ήδη μέρος της προϋπάρχουσας ύπαρξης, οπότε η επέμβαση ξεκίνησε προσπαθώντας να κατευθύνει αυτήν την πρόσβαση σε καλύτερη χρήση και να διανείμει τους χώρους μέσω ενός προθάλαμου.

Το ισόγειο περιλαμβάνει τον κοινωνικό χώρο και τον χώρο εργασίας, στον επάνω όροφο ενός ημιώροφο, για χρήση από τους πελάτες.

Ο κάτω όροφος χωρίζεται σε ζώνες διαφορετικού χαρακτήρα, είτε για εμφάνιση διαφορετικών κρασιών, για γευσιγνωσία ή ακόμη και για μεγαλύτερη διαμονή, έχει επίσης τουαλέτες, καθώς και χώρο προσωπικού που αποτελείται από κουζίνα και ντουλάπι.

Η επιθυμία να φέρει το εξωτερικό και το γεωργικό περιβάλλον μέσα αναζητήθηκε όχι μόνο μέσω της χρήσης επίπλων με εννοιολογική σύνδεση με αυτό το περιβάλλον, αλλά και μέσω της διακόσμησης των χώρων με έντονα ρουστίκ υλικά και κομμάτια, τόσο στον φωτισμό όσο και στον περιβάλλον. Αμιγώς διακοσμητικά στοιχεία.

Πληροφορίες έργου

Όνομα έργου: Aneto & Table Restaurante
Γραφείο Αρχιτεκτονικής: Μόνο αρχιτέκτονας
Κύριος αρχιτέκτονας: João Abreu
Ιστοσελίδα: https://justanarchitect.com/
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: jaa@justanarchitect.com
Facebook: https://www.facebook.com/jaa.just.an.architect
Instagram: https://www.instagram.com/jaa.just.an.architect/?hl=pt

Τοποθεσία: Peso da Régua
Έτος ολοκλήρωσης: 2018
Συνολική έκταση: 135,00 m2
Αρχιτεκτονικός φωτογράφος: Στούντιο Ivo Tavares
Ιστοσελίδα: www.ivotavares.net
Facebook: www.facebook.com/ivotavaresstudio
Instagram: www.instagram.com/ivotavaresstudio

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση