αρχιτεκτονική

Γιανγκ Shimada / Tatoakitekutsu: Σπίτι στην Hieidaira

Hiei-1
Γιανγκ Shimada / Tatoakitekutsu: Σπίτι στην Hieidaira Έχει αλλάξει: 2011-02-03 di Βενέδικτος Λουλούδια

Το σπίτι είναι ένα έργο του Γιανγκ Shimada / Tatoakitekutsu και βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Hiei, κοντά στα σύνορα μεταξύ του Κιότο και Σίγκα.
Ο πελάτης είναι ένας καλλιτέχνης, ο οποίος χρειάζεται ένα στούντιο και ένα σπίτι για την οικογένειά του, καθώς και μια θέση για τους γονείς του ότι θέλει ο ίδιος εγγύς μέλλον.

Οι αρχιτέκτονες μας πει έτσι το έργο τους:

Hiei-2

«Ο ιστότοπος περιβάλλεται από αδέσποτα σπίτια που φαίνεται να δίνουν μια αίσθηση ηρεμίας στη γειτονιά. Ως αποτέλεσμα, έχουμε αναπτύξει ένα σχέδιο που ταιριάζει στο περιβάλλον περιβάλλον αυτής της κατοικημένης λοφώδους περιοχής.
Ο ιστότοπος δεν ήταν αρκετά μεγάλος για να καλύψει όλες τις ανάγκες των πελατών. Επιπλέον, έχουμε ενημερωθεί ότι ένα ατελιέ μπορεί να προκαλέσει θόρυβο και οσμές. Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους περιορισμούς, έχουμε αναπτύξει ένα έργο στο οποίο τρεις ανεξάρτητες κατοικίες σε στιλ εξοχικών σπιτιών είναι διατεταγμένες να μοιράζονται την περιοχή.

Hiei-4

Η κατασκευή του ατελιέ απλοποιήθηκε για να ανταποκριθεί στον περιορισμό του προϋπολογισμού. σανίδες από ξύλο-σκυρόδεμα, οι οποίες χρησιμεύουν ως ανθεκτική στη φωτιά θερμική μόνωση, προσαρτήθηκαν στη δομή και στη συνέχεια καλύφθηκαν με κυματοειδή φύλλα πολυανθρακικού. Το δάπεδο είναι από εκτεθειμένο σκυρόδεμα. Ομοίως, οι τοίχοι και οι στέγες δείχνουν τα δομικά υλικά, αυτό επιτρέπει στον ίδιο τον καλλιτέχνη / πελάτη να ανακαινίσει το κτίριο σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες. Ένα μεγάλο άνοιγμα δημιουργείται στη βόρεια πλευρά του κτηρίου για να παρέχει φυσικό φωτισμό.

Hiei-5

Επιπλέον, οι σανίδες από ξύλο-τσιμέντο μπορεί να αφαιρεθεί για να πάρει το ηλιακό φως σε διάφορα μέρη της δομής.
Το μέγεθος και η διάταξη των παραθύρων των δύο σπιτιών ακολουθούν τη συμβατική αναλογία εξοχικού σπιτιού, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να κάνει τα σπίτια να φαίνονται μικρότερα από αυτά. Τα δάπεδα του ισογείου αυτών των σπιτιών είναι απλά φινιρισμένα με κονίαμα, προκειμένου να μεταδίδουν αποτελεσματικά τη θερμότητα από το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Το κόντρα πλακέ Lauan χρησιμοποιείται για τους εσωτερικούς τοίχους, μερικά από τα οποία είναι βαμμένα λευκά από τον ίδιο τον πελάτη.
Ο δεύτερος όροφος αντί για κάθετο τοίχο, χτίστηκε ένας τοίχος με κλίση για να αποκτήσει τον απαραίτητο χώρο για τα δωμάτια. Ο τοίχος γίνεται στέγη. "

Hiei-6

Hiei-7

Hiei-8

Hiei-9

Hiei-10

Hiei-11

Hiei-12

Hiei-13

Hiei-14

Hiei-15

Hiei-16

Hiei-17

Hiei-18

Hiei-19

Hiei-20

Hiei-21

Hiei-24Hiei-38

Hiei-26Hiei-27

Hiei-31Hiei-38

Hiei-39Hiei-37

Hiei-42

Hiei-43

Hiei-44

Hiei-45

Φωτογραφία: Satoshi Shigeta

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση