αρχιτεκτονική

Villa Hillside

iArchitects - βίλα στους λόφους σε Ούντινε
iArchitects - βίλα στους λόφους σε Ούντινε
Villa Hillside Έχει αλλάξει: 2016-11-04 di Έλενα Morgante

iarchitects Έχει ολοκληρώσει το έργο μιας ιδιωτικής κατοικίας που βρίσκεται στους πρόποδες του Julian Alps, στους λόφους του Ούντινε.

Η επέμβαση έχει φέρει επανάσταση στον χώρο του σπιτιού, περνώντας από την αρχιτεκτονική και τη σύνθετη γεωμετρία στις αρχές της δεκαετίας του 70, σε ένα νέο σπίτι σε δύο επίπεδα, το οποίο συλλαμβάνει φυσικό φως και διαλόγους με το λοφώδες τοπίο που βλέπει.

Η πρώτη μεταξύ των επιθυμιών των νέων ιδιοκτητών ήταν να είναι σε θέση να ζήσουν το σπίτι στο εύρος της 300 τετραγωνικών μέτρων, που υπερβαίνουν το αυστηρό διαχωρισμό των δύο επιπέδων που παρουσίασε το αρχικό κτίριο.

iarchitects επέλεξε επίσης να αφαιρέσει τμήμα του ανωτάτου ορίου μεταξύ των ορόφων για να δημιουργήσετε μια είσοδο διπλό ύψος και να το μετατρέψει σε κεντρικό άξονα της κατανομής σπιτιού.

Η σχέση με το εξωτερικό μαζί με το φυσικό φως, ήταν τα θέματα, μέσω των οποίων iarchitects Ανέπτυξε το έργο: «Η έμπνευση ήταν να υπονομεύσει μια εσωστρεφής γεωμετρία, για να δημιουργήσετε αντ 'αυτού μια θέση ανοιχτή, ευάερο, από όπου μπορείτε να εξετάσουμε τη φύση γύρω, και να το καταστήσει ένα στοιχείο νέο και ζωντανό design" - εξηγεί ο Francesco D'Asero, συνεργάτης της εταιρείας.

Για να ενισχύσει τη φωτεινότητα των εσωτερικών χώρων, εκτός από την διευρυμένη υπάρχοντα παράθυρα, iarchitects μίλησε στο περίβλημα εξαγωνική γεωμετρία, με την προσθήκη ενός όγκου που στεγάζει την αίθουσα τραπεζαρία και καθιστικό, καθώς και μια σκεπαστή βεράντα στον πρώτο όροφος: ένα νέο σώμα, σχεδιασμένο με ένα σύστημα φορέα χάλυβα και συρόμενα παράθυρα, για να τονίσει τη σχέση συνεχίζεται με τον εξωτερικό χώρο, με την πισίνα και το μεγάλο πάρκο που περιβάλλει το σπίτι.

Ακόμη και η επιλογή των εσωτερικών φινιρισμάτων διατηρεί την επιλογή των αρχιτεκτόνων συνεπή: η εναλλαγή των λευκών τοίχων, η ελαφριά βελανιδιά των δαπέδων, η οποία γίνεται η οροφή της βεράντας - και το διαφανές γυάλινο στηθαίο, καθορίζουν χώρους επιπλωμένους με αξεσουάρ σε ουδέτερα χρώματα, τα οποία επισημάνετε περαιτέρω τους απαλούς τόνους ολόκληρου του εσωτερικού έργου.

Η μη γραμμική δομή του κτηρίου επιτρέπει επίσης στα δωμάτια να χωρίζονται σε δύο επίπεδα: στο ισόγειο υπάρχει το σαλόνι, καθώς και ένας ειδικός χώρος αφιερωμένος στην κάβα και τη γευσιγνωσία κρασιού, ένα δωμάτιο - και να το διαχωρίσετε από το επάνω όροφος αφιερωμένος στον χώρο ύπνου, με τρία υπνοδωμάτια με μπάνιο.

iArchitects - βίλα στους λόφους σε Ούντινε

iArchitects - Βίλα στους λόφους στο Ούντινε

iArchitects - βίλα στους λόφους σε Ούντινε

iArchitects - Βίλα στους λόφους στο Ούντινε

iArchitects - βίλα στους λόφους σε Ούντινε

iArchitects - Βίλα στους λόφους στο Ούντινε

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση