αρχιτεκτονική

Ένα σπίτι στο Σαλέντο, Massimo Iosa Γκίνη

Σπίτι στο Salento Massimo Iosa Γκίνη
Ένα σπίτι στο Σαλέντο, Massimo Iosa Γκίνη Έχει αλλάξει: 2015-08-05 di Βενέδικτος Λουλούδια

Γνωστή ως το Σώμα του Salento, αυτό το σπίτι σχεδιασμένο από τον Massimo Iosa Ghini έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να είναι φιλικά προς το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά και τηρώντας την οικοδομική παράδοση.

Το σπίτι βρίσκεται στο Salento, κοντά Salve λίγα χιλιόμετρα από τη θάλασσα, ένα καταφύγιο που περιβάλλεται από καταπράσινους ελαιώνες και τη φύση. Σε ένα μοναδικό μεσογειακό περιβάλλον και σε αρμονία με το περιβάλλον θαλασσογραφία,

Ο Massimo Iosa Ghini επέλεξε να χτίσει ένα σπίτι ενσωματώνοντάς το με το ίδιο το Salento land, υιοθετώντας τεχνικές και υλικά που προτείνουν οι τοπικοί τεχνίτες και οικοδόμοι: το έργο χρησιμοποιεί την τοπική πέτρα Chianca για το εξωτερικό δάπεδο, μεγάλα πλακάκια από πορσελάνη για το εσωτερικό, Acquarica τούφα για επένδυση προσόψεων, πέτρα Λέτσε για το τζάκι στο εσωτερικό και χρήση ξηρής πέτρας για την παλιά οροφή βαρέλι της αρχαίας πιτζάρας.

Τοποθετημένο σε ένα επίπεδο και σε οικόπεδο άνω του ενός εκταρίου, το έργο σχεδιάζεται με την εικόνα της αγροικίας του Salento και σέβεται την υπάρχουσα βλάστηση η οποία, στον υπαίθριο σαλόνι κοντά στην κύρια αίθουσα, φωτίζεται. μέσω μιας ξύλινης δομής επεξεργασμένης με οξύ που λειτουργεί ως κωνικό στήριγμα και υποστηρίζει τα κλαδιά.

Ένα μεγάλο σαλόνι μήκους έξι μέτρων με νότιο προσανατολισμό συγχωνεύεται με την τραπεζαρία-κουζίνα και γίνεται ο τόπος συνάντησης της οικογένειας. περιβάλλεται από τέσσερα υπνοδωμάτια με τους δικούς τους προθάλαμους και μπάνια. Μεγάλα ανοίγματα που βλέπουν στον εξωτερικό χώρο σχεδιασμένο ως φυσική συνέχεια του «προστατευμένου» χώρου, πλακόστρωτα και σχεδιασμένα ως χώρος συνάντησης με χειροποίητους καναπέδες και πολυθρόνες, υπογραμμίζοντας τη συνεχή σχέση μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Απομονωμένη από το σπίτι, μια αρχαία πιτζάρα στεγάζει ένα υπνοδωμάτιο με εξωτερικό χώρο για χαλάρωση. Η επίπεδη οροφή, με πρόσβαση από εξωτερική σκάλα, λειτουργεί ως σολάριουμ και οδηγεί στο πανοραμικό σημείο παρατήρησης, για να κοιτάξει την εξοχή και τη θάλασσα. Η αιώρα, οι επί παραγγελία καρέκλες και τα χειροποίητα τραπέζια εναλλάσσονται με μερικά κομμάτια του σχεδίου Iosa Ghini που έχουν επιλεγεί προσεκτικά για να διακοσμήσουν τους εσωτερικούς χώρους, δημιουργώντας μια σκόπιμη διακοσμητική αναγκαιότητα, αφήνοντας το φως της ημέρας και τη γύρω φύση ως τον απόλυτο πρωταγωνιστή της οικιακής σκηνής.

Σπίτι στο Salento Massimo Iosa Γκίνη

Σπίτι στο Salento Massimo Iosa Γκίνη

Σπίτι στο Salento Massimo Iosa Γκίνη

Σπίτι στο Salento Massimo Iosa Γκίνη

Σπίτι στο Salento Massimo Iosa Γκίνη

Σπίτι στο Salento Massimo Iosa Γκίνη

Σπίτι στο Salento Massimo Iosa Γκίνη

Σπίτι στο Salento Massimo Iosa Γκίνη

Σπίτι στο Salento Massimo Iosa Γκίνη

Σπίτι στο Salento Massimo Iosa Γκίνη

Σπίτι στο Salento Massimo Iosa Γκίνη

Σπίτι στο Salento Massimo Iosa Γκίνη

Σπίτι στο Salento Massimo Iosa Γκίνη

Σπίτι στο Salento Massimo Iosa Γκίνη

Σπίτι στο Salento Massimo Iosa Γκίνη

Έργο: Massimo IOSA Ghini

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση