αρχιτεκτονική

Ένα σπίτι στην εξοχή, που περιβάλλεται από πράσινο, με θέα στη θάλασσα

σπίτι στην εξοχή έξω από ανάπλασης και επέκτασης
Ένα σπίτι στην εξοχή, που περιβάλλεται από πράσινο, με θέα στη θάλασσα Έχει αλλάξει: 2017-03-16 di Βενέδικτος Λουλούδια

Ανακατασκευή υπαίθριων χώρων και επέκταση του χώρου διαβίωσης για ένα σπίτι στην ύπαιθρο με απαράμιλλη κομψότητα, βυθισμένο στην ύπαιθρο στην περιοχή του πάρκου Alta Murgia στην Απουλία

Ένα σπίτι στη χώρα από την παρθένα και μινιμαλιστικό στυλ, του οποίου η καθαρότητα του σχεδιασμού αντανακλάται στο νερό σε μια μπλε πισίνα. Το σπίτι ήταν πρόσφατα αντικείμενο ανάπλασης των υπαίθριων χώρων και την επέκταση του χώρου διαβίωσης, από τον αρχιτέκτονα Esther tattoli.

Το έργο

Το έργο γεννήθηκε από την επιθυμία του πελάτη για να απολαύσετε μια βίλα για να ζήσουν το καλοκαίρι και το χειμώνα, στην οποία οι εσωτερικοί χώροι ήταν εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις, ενώ οι εξωτερικοί χώροι προσβάσιμο το καλοκαίρι, για να περάσετε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά της εταιρείας και ξεκούραστες διακοπές.

Κατά συνέπεια, η αρχιτέκτονας Esther Tattoli αποφάσισε να εξοπλίσει το σπίτι του τα μεγάλα παράθυρα που affacciassero άμεσα στον κήπο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα είδος οπτικής γέφυρα μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών. Το κτίριο βρίσκεται σε ένα οροπέδιο, σε μια κατοικημένη περιοχή, που περιβάλλεται από πράσινο. Ψάχνετε άψογη, το κτίριο είναι σε τρία επίπεδα, και είναι διάσπαρτη με κιγκλιδώματα χάλυβα.

Στο ισόγειο, το σπίτι έχει ένα μεγάλο ανοιχτό χώρο που η οικογένεια χρησιμοποιεί ως εξοχικό σπίτι επισκεπτών, το οποίο ανοίγει σε μια ξύλινη πέργκολα από την οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον κήπο και την πισίνα. Η πρόσβαση στη στέγαση, από την άλλη πλευρά, γίνεται μέσα από μια μεγάλη γυάλινη πόρτα στον πρώτο όροφο, προηγείται ένα μεγάλο μερίδιο βεράντα, που σχετίζονται με το διάστημα μέσω ενός αισθησιακά σκάλα.

η επέκταση

Αυτή η περιοχή του σπιτιού στην ύπαιθρο αποτέλεσε αντικείμενο ογκομετρικής επέκτασης, πάντα από τον αρχιτέκτονα Tattoli. Η κεντρική του θέση στην οποία βρίσκεται το σπίτι, υψώνεται πάνω από το επίπεδο της πόλης και από την οποία μπορείτε να, θαυμάζοντας τον ορίζοντα, δείτε την Αδριατική θάλασσα, ο αρχιτέκτονας δημιούργησε την αναδιάρθρωση προτιμώντας παράγοντα «διαφάνειας».

Το εσωτερικό περιβάλλον πραγματικότητα, έχει σχεδιαστεί ως ένα ανοιχτό χώρο, ρευστή και δυναμική, που συνορεύει με μεγάλα παράθυρα, καθώς συνδυάζει την τραπεζαρία και την κουζίνα, από το οικείο ύφος, με λευκούς τοίχους που δένουν αρμονικά με τη ζεστασιά της δρυός ξύλινο πάτωμα . Ένας χώρος εισέβαλαν από το μεσογειακό φως, ζωντανεύει από αντίθετων στοιχείων, όπως το καναπέ στην τραπεζαρία και τα έπιπλα κουζίνας σε σκούρα χρώματα και αντίκες υπουργικό συμβούλιο της οικογένειας καρυδιάς.

Ο χώρος είναι διακοσμημένος με τοιχοποιία βιβλιοθήκες συστήματος που φιλοξενούν πολλά βιβλία και κουκουβάγιες που συλλέγονται από τους ιδιοκτήτες κατά τη διάρκεια των πολλών ταξιδιών. Επίσης από το καθιστικό σας είναι προσβάσιμα μέσω μιας σκάλας στο χώρο ύπνου στον επάνω όροφο. Όλοι οι χώροι είναι σχεδιασμένοι ως περικλείονται σε ένα μεγάλο ποτήρι φούσκα, έτσι ώστε να έχετε τη ζεστή και καθησυχαστική ενόψει του μεγάλου κήπου, το γαλάζιο της θάλασσας και το γαλάζιο της πισίνας παρακάτω.

Μεγάλη προσοχή έχει ληφθεί στη φάση του σχεδιασμού της κουζίνας, ένα μεγάλο, υψηλής τεχνολογίας, που αντιμετωπίζει, σε ένα μείγμα παλαιών και νέων, το οικογενειακό τραπέζι, από τις αρχές του «900.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε επίσης στην προσαρμογή του έργου στο γύρω τοπίο από ελιές, πεύκα, κυπαρίσσια και οπωροφόρα δέντρα, μέσω της ενσωμάτωσης των αυτοφυών φυτών τυπικό της Μεσογείου. Το έργο είχε ως θέμα της την ευθυμία και χαλάρωση σε όλες τις εποχές, και επικεντρώνεται στο στοιχείο κήπο, το οποίο είναι χτισμένο γύρω από μια εντυπωσιακή ορθογώνια πισίνα, το άπειρο. Η συνέχεια της επιφάνειας του νερού διακόπτεται από τέσσερις ογκόλιθους έξαρμα, η οποία, στην περιοχή του πρόσβαση στην πισίνα, ορίζουν μια περιοχή «συνομιλία», έχουν σχεδιαστεί για να σας επιτρέψει να απολαύσετε τον ήλιο στο νερό, ίσως πίνοντας ένα δροσερό ποτό .

η πισίνα

Η πισίνα περιβάλλεται από ένα σολάριουμ, πλακόστρωτο με ράγες από Teak και μικρά ντουλάπια σχεδιασμένα σε θαλάσσιο στυλ. Το κοινό νήμα που δεσμεύει τα έργα του Tattoli είναι να εισάγει στοιχεία σύνδεσης μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Στο σπίτι στην εξοχή, εκτός από την πρόσμιξη της οικογένειας επίπλωση με μοντέρνα στοιχεία, μπορούμε επίσης να βρούμε τη χρήση των υλικών που σχετίζονται με τις τοπικές παραδόσεις κτίριο, όπως ασβέστη και Τράνι πέτρα, που ζουν με ένα σύγχρονο και εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική. Επιπλέον, αυτά τα υλικά έχουν επιτρέψει να αυξήσουν τη θερμική αδράνεια των περιβλημάτων και την αναπνοή τους.

Το έργο, εκτός από τη διεύρυνση και τη δομική σχεδίαση του εξωτερικού, προέβλεπε επίσης την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου, στην πραγματικότητα, είναι εξοπλισμένα με παθητικά ηλιακά συστήματα για την παροχή ενέργειας και φωτιστικά υψηλής απόδοσης. Ομοίως, για το εξωτερικό, είχε προβλέψει την άνοδο της αποστράγγισης επιφανειών και τη χρήση φυσικών υλικών όπως το ξύλο και η πέτρα για την θωράκιση δομές, έπιπλα και δάπεδα.

σπίτι στην εξοχή έξω από ανάπλασης και επέκτασηςσπίτι στην εξοχή έξω από ανάπλασης και επέκτασης σχεδίου

Έργο: Esther tattoli, www.esthertattoli.it
εικόνες: Daniele Marzocca

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση