αρχιτεκτονική

Ένα ρωμαϊκό ρετιρέ ανοιχτή προς τον ουρανό, που σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Westway

Αναδιαμόρφωση του αττικού Ρωμαϊκή Westway Αρχιτέκτονες
Αναδιαμόρφωση του αττικού Ρωμαϊκή Westway Αρχιτέκτονες
Ένα ρωμαϊκό ρετιρέ ανοιχτή προς τον ουρανό, που σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Westway Έχει αλλάξει: 2016-02-20 di Βενέδικτος Λουλούδια

Αυτό το έργο του Westway αρχιτέκτονες ασχολείται με την εσωτερική ανάπλαση ενός μεγάλου ρωμαϊκού ρετιρέ που βρίσκεται σε μια από τις ομορφότερες κατοικημένες περιοχές της Ρώμης. Χαρακτηρίζεται από τη μελέτη και την προσοχή στη λεπτομέρεια, που έχουν δημιουργήσει ένα φωτεινό, χρησιμοποιήσιμο και ανοιχτό περιβάλλον.

Η παρέμβαση έχει δημιουργήσει ένα συγκρότημα κατοικιών μικρόκοσμο εννοιολογικά και των κατασκευών, των οποίων γεωμετρικός σχεδιασμός δίνει το σύνολο σχεδόν γλυπτική ποιότητα.

Westway Αρχιτέκτονες έχει μετατραπεί το διαμέρισμα τετραγωνικό μέτρο 180 σε ένα δυναμικό χώρο που δίνει πλούσια και την τόνωση γραφικά χάρη στην εκτεταμένη διαστάσεις και αραιά και ανάπτυξη κάθετα, προς την ιδιωτική βεράντα, η οποία είναι η αλήθεια πρωταγωνιστής της παρέμβασης.

Ο στόχος του πελάτη ήταν να δημιουργήσει ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι, ένα μονόκλινο δωμάτιο και έναν ξενώνα στον επάνω όροφο και γύρω από αυτό το υποβρύχιο για να σκεφτεί το μέρος της ημέρας, χωρίς περιορισμούς. Η καθαρή αρχιτεκτονική γλώσσα που επιδιώκει η Westway Architects έχει δημιουργήσει φωτεινούς, ειλικρινείς και γεωμετρικούς εσωτερικούς χώρους δυναμικούς από ιριδίζοντα ανοίγματα και προοπτικές.

Η συνθετική λογική του σχεδίου βασίζεται στην απλούστευση των χώρων και γεωμετρίες σκανδάλες, στην πραγματικότητα, η αμοιβαιότητα μεταξύ των περιβαλλόντων δημιουργίας απόψεις και οπτικές οδούς, σε ένα στενό διάλογο μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού.

Ανασύνθεση των επιπέδων διαβίωσης

Το έργο δημιουργήθηκε ξεκινώντας από την αναδιαμόρφωση των δύο συνδέσεων με τον παραπάνω όροφο. Η παρέμβαση ήταν διπλή: μια σπειροειδής σκάλα που εισήλθε στο διαμέρισμα από την επάνω βεράντα αφαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε από μια εξωτερική σκάλα που συνδέει άμεσα τις δύο βεράντες, καθιστώντας το μέρος του εξωτερικού χώρου. Έχει τοποθετηθεί μια πολύ συμπαγής σκάλα που φιλτράρει την κουζίνα από το σαλόνι κοντά στην είσοδο και οδηγεί στον επάνω όροφο.

Όπως κάθε έργο των Westway Architects, η σκάλα αντιπροσωπεύει, με τα λόγια του αρχιτέκτονα Maurizio Condoluci, «ένα αντικείμενο σχεδίασης, συναρπαστικό, γλυπτό, όχι μόνο λειτουργικό». Ο ρόλος του, στους εσωτερικούς χώρους που έχει σχεδιαστεί από το ρωμαϊκό στούντιο, είναι να «αλλάξει προοπτική». Μόλις σταθεροποιήθηκαν τα δύο συνδετικά στοιχεία, η κατανομή των χώρων οριζόταν εύκολα με την έλξη όλων των συνδέσεων στο σαλόνι. Η κουζίνα φιλτράρεται από την εσωτερική σκάλα και διαχωρίζεται από έναν παγωμένο γυάλινο τοίχο, με ένα σταθερό γυαλί που λειτουργεί ως στηθαίο για τη σκάλα και δύο πόρτες που επιτρέπουν την ελεύθερη κυκλοφορία ιδιωτικών και δημόσιων ροών μεταξύ του καθιστικού και της ίδιας της κουζίνας.

Εγκαίνια του χώρου, στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών

Η επέκταση των χώρων μέσα από τα γυάλινα χωρίσματα φιλτράρεται με σκηνές πραγματοποιείται επίσης μεταξύ του master υπνοδωμάτιο και στο σαλόνι οπτικά συνδέονται με μια διαφανή γυάλινη οροφή, θωρακισμένο όταν χρησιμοποιείται ως κουρτίνες, εξασφαλίζοντας cross-απόψεις που κάνουν το σπίτι σχεδόν τελείως διαπερατό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Για να τονίσουν αυτή την αντίληψη έχει πραγματοποιηθεί σε ένα σαλόνι περίπου 6,5 μέτρα "L γυάλινο τοίχο" που έλκεται από την καμινάδα με το άνοιγμα διπλής όψης, που με barycentric λειτουργία του, ανοίγει το εξωτερικό και οπτικά επεκτείνει το χώρο.

La Terrazza

Η εξωτερική σκάλα, βαμμένο χάλυβα και ξύλινα βήματα από την εξωτερική, που οδηγεί στον επάνω βεράντα που έχει θέα σε έναν πρόβολο προσγείωση που δεν έχει καμία σχέση με το σχεδιασμό των βημάτων που συνδέουν τα δύο τμήματα της βεράντας. Η κλίμακα που πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα τετράγωνο τρύπα που συνδέει οπτικά τα δύο επίπεδα, που σημειώνονται στην περίμετρο μιας σειράς από συγκολλημένα φύλλα γυαλιού.

Στο πάνω μέρος της βεράντας υπάρχει ένα μίνι πισίνα εσοχή, ένα ντους με το πιάτο που θέτει κρύβονται κάτω από το δάπεδο και σολάριουμ. Στο κάτω μέρος του βεράντα, καθώς και ένα μεγάλο πάγκο της κουζίνας με μπάρμπεκιου και νεροχύτη, υπάρχει το σαλόνι με καναπέδες και ομπρέλα. Όλα αυτά συμπληρώνονται από ένα καλυμμένο καταφύγιο με γυάλινες πλάκες, που υποστηρίζεται από τις αράχνες από ανοξείδωτο ατσάλι και στερεώνεται σε ένα ζωγραφισμένο σύστημα ατσάλινο πλαίσιο.

Ολόκληρη η βεράντα συνορεύει με μια σειρά από γλάστρες, γλάστρες και στηθαία κρύβεται από μια συνεχή επικάλυψη με το ίδιο πάτωμα ξύλινο δάπεδο. Η περίμετρος της δομής του σπιτιού, σύμφωνα με Maurizio Condoluci "αρχιτέκτονας αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα του κτιρίου, το νέο πράσινο μέτωπο που καθαρίζει το γύρω της πόλης".

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, ζουν

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, ζουν

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, ζουν

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, ζουν

Αναδιαμόρφωση της σοφίτας ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, την ανάγνωση περιοχή

Αναδιαμόρφωση της σοφίτας ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, την ανάγνωση περιοχή

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, εσωτερική σκάλα

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, εσωτερική σκάλα

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, εσωτερική σκάλα

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, εσωτερική σκάλα

Αναδιαμόρφωση της σοφίτας ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, Δίκλινο δωμάτιο

Αναδιαμόρφωση της σοφίτας ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, Δίκλινο δωμάτιο

Αναδιαμόρφωση της σοφίτας ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, εξωτερική σκάλα σε βαμμένο χάλυβα

Αναδιαμόρφωση της σοφίτας ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, εξωτερική σκάλα σε βαμμένο χάλυβα

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, ενόψει της εξωτερική σκάλα από το επάνω βεράντα

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, ενόψει της εξωτερική σκάλα από το επάνω βεράντα

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, θέα από το επάνω βεράντα

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, θέα από το επάνω βεράντα

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, πάνω ταράτσα

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, πάνω ταράτσα

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, πάνω ταράτσα

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, πάνω ταράτσα

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, πάνω ταράτσα

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, πάνω ταράτσα

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, πάνω ταράτσα

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, πάνω ταράτσα

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, πάνω ταράτσα, πισίνα

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, πάνω ταράτσα, πισίνα

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, πάνω ταράτσα, λεπτομέρεια

Αναδιαμόρφωση του αττικού ρωμαϊκής Westway Αρχιτέκτονες, πάνω ταράτσα, λεπτομέρεια

καρτέλα έργου

αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος: Westway Architects, αψίδα Ρώμης-Μιλάνου. Luca Aureggi, αψίδα. Maurizio Condoluci
εντοπισμού: Ρώμη
κατεχόμενη περιοχή: 180 τ.μ.
έτος: 2010
φωτογραφίες: Alberto Ferrero

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση