αρχιτεκτονική

Γραφεία υψηλού υψομέτρου: Ο Alvisi Kirimoto μετατρέπει το δάπεδο 32 ° ενός ουρανοξύστη στο Σικάγο

Γραφεία υψηλού υψομέτρου: Ο Alvisi Kirimoto μετατρέπει το δάπεδο 32 ° ενός ουρανοξύστη στο Σικάγο Έχει αλλάξει: 2019-02-26 di Βενέδικτος Λουλούδια

Αναρτήθηκε στα σύννεφα, αλλά καλά ριζωμένο στο πλαίσιο, τα νέα εκτελεστικά γραφεία που σχεδίασε η ρωμαϊκή εταιρεία Alvisi Kirimoto καταλαμβάνουν ολόκληρο το όροφο 32 ενός νεόδμητου ουρανοξύστη στην πολυσύχναστη πρώην βιομηχανική περιοχή West Loop του Σικάγου. Το έργο, σχεδιασμένο για να φιλοξενήσει το γενικό αρχηγείο των πελατών και μέρος της συλλογής του, έργων τέχνης, εκτείνεται σε μια έκταση 2.600 τετραγωνικών μέτρων, μέσα σε ένα κτίριο μ 224, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στην τράπεζα του ομώνυμου ποταμού.

Οι αρχιτέκτονες Massimo Alvisi και Junko Kirimoto λένε: «Η στιγμή που θα βγείτε από το ασανσέρ, προσγείωση σε 32 όροφο, έχετε την αίσθηση να βουτήξει ξανά στην πόλη - σε ύψος και διαφορετική προοπτική, βέβαια, αλλά με τα πόδια που φυτεύονται σταθερά στους δρόμους του Σικάγο. Στην πραγματικότητα, είναι η διάταξη της πόλης, με εκπλήξεις, που σκεφτήκαμε να προβάλλει μέσα σε αυτό το διάστημα: ένα περπατά ανάμεσα σε έργα σύγχρονης τέχνης, ανατολίτικα ή αρχαιολογία, έκπληκτος από καιρό σε καιρό από έντονα χρώματα ή διπλά ύψη ασυνήθιστο για έναν ουρανοξύστη, καθοδηγούμενο από το σφιχτό ρυθμό των τοίχων, το φως και τους οπτικούς άξονες. Στην πραγματικότητα, η πρώτη εισροή ήταν να ευνοήσει την τελευταία και να αφήσει τις γωνίες ελεύθερες να διατηρήσουν επαφή με την πόλη. "

Η κύρια είσοδος βρίσκεται στον δομικό πυρήνα του κτιρίου, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις. Μετά την είσοδο, είναι άμεσα ορατά δύο αντιτιθέμενες περιβάλλοντα: από τη μία πλευρά η υποδοχή και το άλλο το playroom, τόσο χαρακτηρίζεται από ένα μεγάλο παράθυρο που συνδέει τον επισκέπτη με τις δύο όψεις του Σικάγο, την περισσότερες αστικές αφενός, και η πιο εδαφική από την άλλη. Από εμβαδογράμματος άποψη, κοιτάζοντας προς το Βορρά είναι το σπίτι για τα πιο αντιπροσωπευτικά λειτουργίες και συνάθροισης ως την υποδοχή, την αίθουσα συνεδριάσεων, το Winter Garden, στην έκθεση δρομολόγια και το εστιατόριο περιοχή, ενώ το πίσω με νότιο προσανατολισμό καλωσορίζει ιδιωτικά γραφεία και ορισμένες περιοχές κοινά.

Οι εσωτερικοί χώροι διαθέτουν φυσικούς ξύλινους τοίχους, γυάλινα χωρίσματα και αναρτημένα πάνελ, τα οποία, ανάλογα με τους συνδυασμούς, περιγράφουν τους διαφορετικούς χώρους εργασίας. Η μεγάλη ευελιξία και διαφάνεια των στοιχείων επιτρέπει στους επισκέπτες και τους υπαλλήλους να απολαμβάνουν εκπληκτική θέα ακόμη και στις πιο ιδιωτικές περιοχές που συνορεύουν με αδιαφανείς επιφάνειες.

Οι ξύλινοι τοίχοι, οι οποίοι είναι άγραφοι σε κάθετες σχάρες για τη βαθμονόμηση του βαθμού ιδιωτικότητας και της φωτεινότητας, χαρακτηρίζουν τις κύριες γραμμές του έργου. Αυτά συνιστούν το λεειτολογικό που συνοδεύει τον επισκέπτη μέχρι την ανακάλυψη του Winter Garden, ενός πολυλειτουργικού περιβάλλοντος διπλού ύψους που αντιπροσωπεύει την καρδιά του έργου.

"Από τη δομή του Blues, η μουσική που διαπερνά την πόλη του Σικάγου", συνεχίστε τους Αρχιτέκτονες, "Έχουμε αναλάβει την έννοια του" Tension and Release ". Το ύψος της οροφής 3,60 m, απολύτως εξαιρετικό για ένα γραφείο, μας έδωσε τη δυνατότητα να εναλλάσσονται κρεμαστά, όπως πάνελ του υφάσματος, με γλυπτά στοιχεία ακουμπούν στο πάτωμα και αριστερά στην αρχική τους ύψος. Αυτή η συμπίεση και ανέστειλε το παιχνίδι κορυφώνεται με τον όγκο των Winter Garden: ένα μοναδικό χώρο, αιωρούνται στον αέρα της πόλης, ένα υλικό και αφής διάφραγμα που περικλείει ένα χώρο για τη μουσική, την τέχνη και εκδηλώσεις, καθώς και για διαλογισμό και την ανάγνωση . »

Ένα δεύτερο σημείο του άποψη, το δέρμα του Winter Garden, που αποτελείται από δύο σειρές των αιωρούμενων ξύλινα πηχάκια και δεν είναι ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους, με ένα διαφανές γυαλί τοποθετείται στη μέση, διαλύεται ή γίνεται αδιαφανές, δημιουργώντας πολλαπλά σημεία του άποψη και μια ενδιαφέρουσα παιχνίδι φώτων και σκιών. Παρόμοια με ένα κουτί φωτός, το περιβάλλον επιτρέπει στο φως να κατευθύνεται μέσω ενός συστήματος διπλών σκούρων και φιλτραρίσματος κουρτινών και να το διαχέει στους παρακείμενους χώρους με τις ξύλινες πτέρυγες του.

Το δωμάτιο συμπληρώνεται από ένα ανασχηματισμένο γλυπτό από μπαμπού, το οποίο ανέθεσε ο ιαπωνικός καλλιτέχνης Ueno Masao, και το τραπέζι που σχεδιάστηκε από τον Junko Kirimoto, με ιαπωνικό φινίρισμα λάκας.

Ο χώρος έχει ανατολίτικη πινελιά και επιδέξια μετρημένες αναλογίες, σύμφωνα με τις ιταλικές και ιαπωνικές ευαισθησίες που ζωντανεύουν το στούντιο Alvisi Kirimoto.

Το σύνολο του έργου έγινε υπό την επίβλεψη σε ένα εξατομικευμένο τρόπο σε όλες τις πτυχές της, από τα έπιπλα στα μέτρα, όπως οι σταθμοί εργασίας και τραπέζια καφετέριας, τη διάταξη και την επιλογή της διαβάθμισης των φωτιστικών.

Ακόμη και η χρήση του χρώματος είναι σταθμισμένη: μερικές φορές δίνει γαλήνη, άλλοι αντλούν χώρο ή ορίζουν μια λειτουργία. Κυμαίνονται από πορτοκαλί ζωντανή playroom της οροφής και των αιωρούμενων πάνελ στα γραφεία, το έντονο κόκκινο του σε αντίθεση πάνελ με γκρι τοίχους του χώρου του εστιατορίου, την πειστική σκουριά των ιαπωνικών ταπετσαρία στην είσοδο, στην αναγέννηση λευκό των ανοικτών θέσεων χώρο.

Τέλος, η τέχνη παίζει σημαντικό ρόλο: τα γραφεία είναι το σπίτι σε μια ολιστική έκθεση άνω των 1.000 τετραγωνικά μέτρα από τα κομμάτια στη συλλογή του πελάτη, σε μια σειρά από χώρους που διεισδύουν, επικάλυψη με την πόλη και τη δημιουργία απροσδόκητη και εκπληκτική θέα .

Πιστώσεις έργου

Έργο: Ιδιωτικό Γραφείο

Τοποθεσία: Σικάγο, Ιλινόις

Ημερομηνία: 2018

Περιοχή: 2570 sq. M

Πελάτης: Ιδιωτικός

Αρχιτεκτονική: Alvisi Kirimoto σε συνεργασία με το CannonDesign. Alvisi Kirimoto: Έννοια, προκαταρκτικός και τελικός σχεδιασμός και επίπλωση, εποπτεία του εκτελεστικού έργου, καλλιτεχνική κατεύθυνση CannonDesign: μελέτη σκοπιμότητας, συνεργασία έργου, εκτελεστικός σχεδιασμός και τοπικός αρχιτέκτονας

Ομάδα Έργου

Ομάδα Alvisi Kirimoto: Massimo Alvisi, Τζούνκο Κιριμότο, Καρολίνα Οσταντόν Αβετικιανός, Αλέσσιο Μοντανάρι, Ντόνατο Λαμπέλα, Σίλβια Ριναλντζίζι

Team CannonDesign: Mark Hirons, Μέγκ Οσμάν, Ντέιβιντ Που, Άνγκελα Φουρμάν, Ταοφίκ Λάσι

Διαχείριση Έργου: Διαχείριση Έργου ConopCo

Εκτελεστικό μέλος: Executive Construction Inc.

Καλλιτέχνης γλυπτικής Winter Garden: Ueno Masao

Φωτογράφος: © Nic Lehoux

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση