αρχιτεκτονική

Δίκλινα διαμερίσματα: δίκλινα διαμερίσματα

Δίκλινα διαμερίσματα: δίκλινα διαμερίσματα Έχει αλλάξει: 2018-01-15 di officinaleonardo

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης που πραγματοποίησε το Officinaleonardo αποτελεί μέρος ενός κτιρίου που χτίστηκε στη Ρώμη στις αρχές του 70. Οι επιλογές που οδήγησαν τις σχεδιαστικές λύσεις αυτού του διαμερίσματος καθορίστηκαν από τρεις οριακές συνθήκες: την ανάγκη διαχωρισμού δύο οικιστικών μονάδων σε ένα ενιαίο διαμέρισμα. τις διάφορες συνθήκες των φυτών στις οποίες θα βασίζεται η κατανομή · την ανάγκη να δοθεί ενότητα στο έργο, σεβόμενη το αισθητικό-λειτουργικό πρόγραμμα που υπαγορεύεται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των κατοίκων του.

Το διαμέρισμα ήταν χωρισμένη σε δύο αυτόνομες μονάδες με μια κοινή είσοδο, το καθένα έχει τη δική του κουζίνα, μπάνιο, υπνοδωμάτιο και καθιστικό. Ο χώρος χωρίζεται ως εξής: αναπαράσταση σε μία περίπτωση (εσωτερικό Α), ευρύτατη αξιοποίηση της κουζίνας / τραπεζαρίας στην άλλη (εσωτερικό Β). Το δάπεδο είναι και ξανθό παρκέ, αυτό το βολικό εξασφαλίζει οπτική συνέχεια στην παρέμβαση.

Το εσωτερικό "A" Χαρακτηρίζεται από την παρουσία ελαφρών τομών στον τοίχο και των χρωματικών ενθέτων και του γυαλιού από οπάλια στα έπιπλα: σε ξύλινες επενδύσεις και ξύλινους τοίχους επίπλων.

Από την άποψη της σύνθεσης, το καμπυλόγραμμο τοίχωμα που βρίσκεται στην είσοδο είναι μια πρόσκληση για είσοδο. ο σχεδιασμός της οροφής μεταβλητής γεωμετρίας είναι ένα άλλο στοιχείο της κλίσης του περιβάλλοντος.

Ο χώρος διαχωρισμού χωρίζεται από τον χώρο ύπνου μέσω ενός συρόμενου ξύλινου τοίχου. Μετακινώντας τα πάνελ, ο χώρος ύπνου μετατρέπεται σε ένα ευρύχωρο, μοναδικό χώρο. Μια μεγάλη ξύλινη πόρτα χωρίζει την κουζίνα από το καθιστικό. Το μπάνιο έχει σχεδιαστεί ως ένα μέρος / σπήλαιο: οι τοίχοι είναι επικαλυμμένα με σχιστόλιθο διαχωρίστηκαν, οι οποίες αντανακλώνται περικοπές διακόπτουν τον ενιαίο υλικό, το δάπεδο ήταν καλυμμένο με ένα μαύρο μωσαϊκό και της σκέψης του ως ενός κινούμενου ιμάντα που αλλάζει διάταξη του μετασχηματίζεται σε τοίχο, ράφι, ράφι, χαμηλό δάπεδο.

Το εσωτερικό "Β" χαρακτηρίζεται από την παρουσία ενός μεγάλου συρόμενης πόρτας σε πλήρες ύψος κατασκευασμένα από ξύλο, η πόρτα χωρίζει το χώρο ύπνου από το καθιστικό και συναρμόζεται με το κινητό τοίχωμα της κουζίνας, η οποία είναι επίσης κατασκευασμένα από ξύλο. Τα ζωγραφισμένα ένθετα χάλυβα σε ανθρακί και οι περικοπές στο υγρό γυαλί οπαλίνα τοιχοποιίας, δημιουργούν αδιαφάνεια και τη διαφάνεια παιχνίδια. Η κουζίνα είναι μεγάλη και επιτρέπει την εύκολη προετοιμασία φαγητού και δίαιτας.

Ο μεταφραστικός τοίχος της κουζίνας δημιουργεί μια δεύτερη μεμβράνη στον παρακείμενο τοίχο, ένα φίλτρο που είναι επίσης ένα είδος πέπλου της ντουλάπας, στο τέλος του τοίχου, στην ίδια ευθυγράμμιση, υπάρχει πρόσβαση στο μπάνιο. Μια δεύτερη πόρτα - άνοιγμα - δίνει ζωή στον χώρο διαβίωσης που έχει σχεδιαστεί ως ανοιχτός χώρος. Επίσης σε αυτή τη μονάδα περιβλήματος το μπάνιο χαρακτηρίζεται από ένα ισχυρό υλικό: η σχιστόλιθος, που είναι τοποθετημένη στον τοίχο, είναι ένα στύλο πάνω σε μια κορδέλα που, όταν διπλώνεται, μετατρέπεται σε πάτωμα. Η επένδυση του μωσαϊκού είναι εμβολιασμένη στο πάτωμα, το οποίο με τη σειρά του ανεβαίνει έναν τοίχο.

Οι περικοπές καθρέφτη στον τοίχο δημιουργούν μια φωτεινή επιφάνεια, η οποία δίνει βάθος στο περιβάλλον.
Και τα δύο διαμερίσματα έχουν μοναδική θέα μια έκταση πρασίνου, όπως το μάτι και πάνω από το θόλο του Αγίου Πέτρου, του οποίου η ιερατική παρουσία ενισχύεται από «προσεκτική ενέργεια από τις αντανακλάσεις και διαφάνειες που έχουν σχεδιαστεί από Officinaleonardo.

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση