αρχιτεκτονική

ενός μετασχηματισμού εξοχική κατοικία σε ένα βιώσιμο σπίτι στην Απουλία, στους πρόποδες του Castel del Monte

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ. 01
Villa PNK, Studio m12 μ.Χ.
ενός μετασχηματισμού εξοχική κατοικία σε ένα βιώσιμο σπίτι στην Απουλία, στους πρόποδες του Castel del Monte Έχει αλλάξει: 2017-02-08 di Βενέδικτος Λουλούδια

Στην Απουλία, στους πρόποδες του αρχοντικό Frederick, ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, είναι ένα καινοτόμο ιδιωτική κατοικία, πρόσφατα ανακαινισμένο για να είναι σε τέλεια ισορροπία με το περιβάλλον και την ευρύτερη κοινωνία.

Το έργο της ΡΝΚ βίλα, έχει ανατεθεί στη μελέτη m12 μ.Χ., με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα Μιχαήλ Άγγελου Olivieri, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόκληση της μετατροπής μιας εξοχικής κατοικίας σε μια εκλεπτυσμένη σπίτι, δίνοντας του μια νέα εμφάνιση, αλλά πάνω απ 'όλα, να κάνει μια πραγματική και ένα παράδειγμα οικολογικού και ενεργειακά αποδοτικού σπιτιού.

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ.

Έξω από το Villa ΡΝΚ, σχεδιάστηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο για Olivieri m12AD. Το αεριζόμενο πρόσοψη, καλύπτονται σε Parklex®, σανίδες κόντρα πλακέ φυσικό ξύλο, ταιριάζει καλύτερα τη βίλα προς το περιβάλλον και δίνει τη μέγιστη διαπερατότητα των τοιχωμάτων, αποφεύγοντας τη συμπύκνωση, προστασίας από την κακοκαιρία και θερμική μόνωση.

Η βίλα PNK έχει για πολλά χρόνια ήταν η θερινή κατοικία της ενωμένης οικογένειας και εύθυμη, που έχει ανοίξει τις πόρτες του πάντα με την οικογένεια και τους φίλους για να απολαύσετε μια ηλιόλουστη ημέρα σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και για δείπνα, πάρτι και ευτυχισμένη φορές. Σήμερα το σπίτι κατοικείται από τον δεύτερο γιο της οικογένειας, η σύζυγός του και τα δύο παιδιά τους. Η μελέτη m12 μ.Χ. αποφάσισε να αναπτύξει ένα εντελώς καινοτόμο έργο, την ανοικοδόμηση και τον επανασχεδιασμό όλων των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων της βίλας, αλλά προσπαθεί να διατηρήσει φιλικές προς το χρήστη ψυχή του.

Το μεγάλο φεγγίτη είναι η καρδιά του σπιτιού

"Όλη η βίλα στην πραγματικότητα, έχει σχεδιαστεί ως ένα μεγάλο ενιαίο χώρο, ένα χώρο υγρό, σχεδόν υγρά περιβάλλοντα, με αποτέλεσμα μια μεγάλη κεντρική αίθουσα, φωτίζεται από ένα μεγάλο φεγγίτη, η πραγματική καρδιά του σπιτιού," Michelangelo λέει Olivieri. "Όλα τα δωμάτια έχουν θέα σε ένα μεγάλο καθιστικό. Ένα συνεχές τείχος, το οποίο ενσωματώνει τζάκι και τηλεόραση, σύστημα χωρίζει το καθιστικό από τη νύχτα. Αποφασίσαμε να καθορίσουν τον τρόπο αυτό τα δωμάτια του PNK βίλα, αν για να συμβολίσουν τα διάφορα συστατικά μιας οικογένειας που θεωρούν τους εαυτούς τους που ζουν την καθημερινή τους ζωή σε έναν κοινό χώρο, φιλόξενο και γεμάτο καθησυχαστικό φως, θερμαίνεται από τη θερμότητα ενός θερμικού καμινάδα, σύμβολο της εστίας. "

Ένα οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι.

Η βίλα PNK είναι μια οικολογικά βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον άσκηση σε στιλ και σπίτι. Μέσω των μεθόδων κατασκευής και μοντέρνα υλικά, η μελέτη m12 AD έχει πραγματοποιήσει μια κατοικία με ένα εκλεπτυσμένο και μινιμαλιστικό στυλ, βυθισμένο στην ύπαιθρο της Απουλίας, χαμηλή θερμική μάζα, πιο επιρρεπείς να καταγράψει τις ενοχλητικές κορυφές της θερμοκρασίας που προκαλείται από τον ήλιο ή άλλες πηγές θερμότητας, καθώς και τον έλεγχο του βαθμού υγρασίας, χωρίς τη βοήθεια δαπανηρών και ενεργειακά απαιτητικών συστημάτων ελέγχου της θερμοκρασίας.

Η επικάλυψη των ΡΝΚ βίλα έχει σχεδιαστεί ως ένα αεριζόμενο πρόσοψη, καλύπτονται σε Parklex®, σανίδες κόντρα πλακέ φυσικό ξύλο, ανθεκτικό στη φωτιά, υψηλή ανθεκτικότητα.

Michelangelo Olivieri έχει επιλέξει αυτό το υλικό για να προσαρμοστούν καλύτερα τη βίλα για το περιβάλλον είναι το φυσικό ξύλο, και δίνοντας τη μέγιστη διαπερατότητα των τοιχωμάτων, αποφεύγοντας τη συμπύκνωση, προστασίας από την κακοκαιρία και θερμική μόνωση.

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ.

Το δέρμα στο Parklex® εφαρμόστηκε στην ηφαιστειακή τέφρα μονωμένα με πλάκες EPS και ενάντια σε έναν διάτρητο τοιχοποιία από τούβλα, σε απόσταση από έναν θάλαμο αέρα. Τέτοια διαστρωμάτωση επέτρεψε τη μελέτη του δίνει στα τοιχώματα πάχος τέτοιο ώστε να δρα ως ένα τέλειο μονωτή. Τα κουφώματα αλουμινίου είναι επίσης εξοπλισμένα με ένα εσωτερικό θάλαμο αέρα στον οποίο κυκλοφορεί αργόν, επιπλέον φράγμα στο ηλιακό φως, καιρικές συνθήκες και το νερό. Τα θεμέλια του σπιτιού εκκενώθηκαν και μείωσε από 60 cm, να είναι σε θέση να εφαρμόσει το ιγκλού. Αυτή η λύση έχει επιτρέψει να έχει ένα περίβλημα του υπόγειου συστήματος εξαερισμού, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απουσία υγρασίας από κάτω.

PNK Η βίλα διαθέτει επίσης ένα σύστημα συλλογής βρόχινου νερού, ηλιακούς συλλέκτες για νερό οικιακής χρήσης και τα φωτοβολταϊκά πάνελ ζεστό. Η ενδοδαπέδια θέρμανση λειτουργεί μόνο κατά τους ψυχρότερους μήνες και θερμο τζάκι χρησιμεύει ως μια εναλλακτική λύση βιώσιμη και χαμηλού κόστους.

Ο φωτισμός είναι επίσης μόνο το LED, με ένα καινοτόμο σύστημα που διπλασιάζεται ως φωτισμός έκτακτης ανάγκης.

Τέλεια ισορροπία με τη φύση

Μια τέλεια ισορροπία με τη γύρω φύση, χωρίς να διαταραχθεί η αρμονία και η αξιοποίηση του πλούτου του τοπίου. Η βόρεια πρόσοψη και νότια, στην πραγματικότητα, έρχονται με παράθυρα από σχίσιμο για να απολαύσετε τη θέα των πεύκων περισσότερο από μια δεκαετία.

Επίσης, η εσωτερική διακόσμηση έχει συμμορφωθεί με την προσέγγιση περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμη κανόνες: μελέτη m12 μ.Χ. πραγματικότητα, αυτός έχει συνειδητοποιήσει την κουζίνα, ντουλάπες και μπάνιο έπιπλα, με τη βοήθεια του ξύλου καλύπτεται με φυσική ρητίνη από τοπικούς τεχνίτες.

«Η βίλα ΡΝΚ αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για εμάς, όσον αφορά την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την αρχιτεκτονική σύνθεση. Είχαμε ως βάση για να ανακαινίσει ένα ρουστίκ κτίριο, και ο πελάτης είχε την επιθυμία να το μετατρέψει σε ένα σύγχρονο περιβάλλον από όλες τις απόψεις, ενεργειακά αποδοτική, λειτουργική και avant-garde στιλ, χωρίς αλλαγή των υφιστάμενων φέροντες τοίχους, η σπονδυλική στήλη κύριες κατοικίες. Στη συνέχεια προχωρήσαμε στην δομική ενίσχυση με ατσάλινες δοκούς και τρύπες άνοιγμα έγινε παράθυρα και φεγγίτες " Michelangelo λέει Olivieri.

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ.

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ.

Το σαλόνι χωρίζεται από το χώρο ύπνου με συνεχή τοίχο που ενσωματώνει "flush" τζάκι και τηλεόραση. Σεζλόνγκ, "σαλόνι Timo" από m12 AD.

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ.

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ.

Ολόκληρη η βίλα έχει σχεδιαστεί ως ένα μεγάλο ενιαίο χώρο, ένα χώρο υγρό, σχεδόν υγρά περιβάλλοντα, με αποτέλεσμα μια μεγάλη κεντρική αίθουσα, φωτίζεται από ένα μεγάλο φεγγίτη, την πραγματική καρδιά του σπιτιού.

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ.

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ.

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ.

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ.

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ.

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ.

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ.

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ.

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ.

Βυθίζονται σε κόντρα πλακέ θαλάσσης με φινίρισμα ρητίνη και εξαρτήματα "CEA" για το μπάνιο.

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ.

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ.

Βυθίζονται σε κόντρα πλακέ θαλάσσης με φινίρισμα ρητίνη και εξαρτήματα μπάνιου "Treemme" σχεδιασμένο για παιδιά.

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ.

Villa PNK ένα βιώσιμο σπίτι Studio m12 μ.Χ., κάτοψη

Villa PNK, κάτοψη

Εικόνες Peppe Volpe m12D

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση