αρχιτεκτονική

Rolf.fr Studio: ανακαίνιση ενός παλιού κτιρίου στο Ρότερνταμ

Studio Rolf Ρότερνταμ-01
Rolf.fr Studio: ανακαίνιση ενός παλιού κτιρίου στο Ρότερνταμ Έχει αλλάξει: 2010-11-11 di Βενέδικτος Λουλούδια

La ανοικοδόμηση από το Στούντιο Rolf.fr ενός παλαιού κτιρίου Ρότερνταμ Η μετατροπή του σε ένα σπίτι + στούντιο οδήγησε σε ένα αρχιτεκτονικό θέαμα που πειραματίστηκε με χώρο και χρόνο. Τα νέα μεταλλικά φωτιστικά που προεξέχουν σε μέρη σχηματίζουν μια έντονη αντίθεση με την υπάρχουσα μαύρη βαμμένη πρόσοψη και τα παλιά παράθυρα που έχουν βαμμένα μαύρα, προαναγγέλλοντας επίσης μια νέα εποχή και έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής και εργασίας. Στο εσωτερικό, όλα τα δάπεδα και οι τοίχοι έχουν αφαιρεθεί, μειώνοντας το εσωτερικό σε έναν ενιαίο μεγάλο χώρο επικοινωνίας. Ακριβώς όπως στην πρόσοψη, ίχνη του παρελθόντος είναι ορατά παντού μέσα. Στους τοίχους ένα παλιό κιγκλίδωμα και τρύπες σε ξύλινα πατώματα, δοκάρια, για να αποκαλυφθεί ο διαχωρισμός του προηγούμενου σπιτιού. Το νέο σπίτι έχει μια εντελώς νέα εσωτερική διαρρύθμιση.

Στο κέντρο υπάρχει μια κατασκευή ξύλινων ράβδων που αποτελεί ένα τεράστιο, γλυπτό στοιχείο, λειτουργεί επίσης ως άξονας καλωδίωσης και υδραυλικών εγκαταστάσεων, βρίσκει το δρόμο του μέσα από το εσωτερικό συγκρότημα προς τα πάνω, και με το χαρακτηριστικό του , διεισδύει και σηματοδοτεί την επικοινωνία των χώρων · μεταξύ των τεσσάρων τειχών του ιστορικού κτηρίου έτσι, μαζί με τους νέους ορόφους · σχηματίζουν ανοιχτούς χώρους διαβίωσης. Όλα τα περιττά ή περιττά στοιχεία: σκάλα, κιγκλίδωμα, μπαλκόνι, φράχτες, κάγκελα και πόρτες έχουν μείνει έξω για να επιτευχθεί το υψηλότερο δυνατό επίπεδο αφαίρεσης χώρου. Τα δάπεδα, οι τοίχοι, οι σκάλες και οι οροφές συγχωνεύονται και μερικές φορές φαίνεται να προκαλούν κάτι αδύνατο όπως στους πίνακες του Escher. Το ισόγειο του σπιτιού περιέχει ένα μεγάλο εργαστήριο στο εσωτερικό και έναν κήπο μπαμπού στο εξωτερικό. Πάνω, έχει δημιουργηθεί ένας ημι-ανοιχτός χώρος για διαβίωση, μαγείρεμα και φαγητό, ύπνο, μπάνιο και δωμάτιο-ντουλάπα. Στο ανώτερο επίπεδο, στην οροφή, τα παλιά πλακάκια έχουν αφαιρεθεί για να ανοίξουν το δρόμο για ένα θερμοκήπιο. Ωστόσο, τα φυτά βρίσκονται έξω στη βεράντα, ενώ στο θερμοκήπιο υπάρχει μια μπανιέρα με υδρομασάζ που δίνει μια εξαιρετική θέα στο Ρότερνταμ ενώ κάνει μπάνιο.

Studio Rolf Ρότερνταμ-02 Studio Rolf Ρότερνταμ-03

studio10

Studio Rolf Ρότερνταμ-04 Studio Rolf Ρότερνταμ-05

Studio Rolf Ρότερνταμ-06 Studio Rolf Ρότερνταμ-08

Studio Rolf Ρότερνταμ-09 Studio Rolf Ρότερνταμ-10

Studio Rolf Ρότερνταμ-11 Studio Rolf Ρότερνταμ-12

Studio Rolf Ρότερνταμ-07

Studio Rolf Ρότερνταμ-13

Η πρόσοψη σχεδιάστηκε σε συνεργασία με Zecc Αρχιτέκτονες

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση