αρχιτεκτονική

SLASHBACK σπίτι από Stipfold

Stipfold - σπίτι Slashback
SLASHBACK σπίτι από Stipfold Έχει αλλάξει: 2018-12-13 di Βενέδικτος Λουλούδια

Η δομή υλοποιήθηκε μέσω μιας προσέγγισης από τη βάση προς την κορυφή. τα έντυπα προέκυψαν αφού αποφάσισαν πώς θα χωρούσαν χώροι με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο σπίτι.

Ο πυκνός πληθυσμός των δένδρων στην μπροστινή αυλή έχει διατηρηθεί άθικτος και για να εξαλειφθεί η αποστροφή από το αρμονικό μίγμα μεταξύ της κατοικίας και της φύσης, ο χώρος στάθμευσης τοποθετείται στο πίσω μέρος του κτιρίου.

Επειδή είναι καλυμμένα με το ίδιο υλικό, οι ξύλινες βεράντες μοιάζουν να γίνονται σχεδόν τοίχοι. Σε αντίθεση με τον πρώτο όροφο, οι μονάδες του δεύτερου ορόφου είναι διατεταγμένες σε διαφορετική γωνία και καλύπτονται με φύλλα από μαύρο μέταλλο. Επίσης, φιλοξενούν μεγάλους υπαίθριους χώρους για χαλάρωση και αλληλεπίδραση με τη φύση. Οι γυάλινες πόρτες των ορόφων του δεύτερου ορόφου τοποθετούνται στις γωνίες κάθε υπνοδωματίου, με θέα στην πόλη.

Το μεγάλο κεντρικό τμήμα του πρώτου ορόφου είναι διαφανές στο αντίθετο άκρο της εισόδου. Η βασική ιδέα ήταν να ελαχιστοποιηθούν τα όρια μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού. Το ανοιχτό, στενό δωμάτιο βρίσκεται στο πίσω μέρος της περιοχής. Πρόκειται για ένα «χώρο σκέψης», όπου κάποιος μπορεί να «κάνει μια βόλτα στο νερό». Η παρουσία νερού είναι σημαντική για τους κατοίκους, καθώς απλώνει μια αναζωογονητική και οργανική αίσθηση στο χώρο. Η μεγάλη εσωτερική πισίνα, απλωμένη από τα παράθυρα με θέα στην μπροστινή αυλή, οδηγεί στο γυμναστήριο.

Stipfold - σπίτι Slashback

Stipfold - σπίτι Slashback

Stipfold - σπίτι Slashback

Stipfold - σπίτι Slashback

Stipfold - σπίτι Slashback

Stipfold - σπίτι Slashback

Stipfold - σπίτι Slashback

Stipfold - σπίτι Slashback. όροφος

Πάτωμα

Stipfold - σπίτι Slashback. όροφος

Πάτωμα

Stipfold - σπίτι Slashback. τμήμα

Τμήμα

Stipfold - σπίτι Slashback, πλήρες μοντέλο

Πλήρες μοντέλο


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αρχιτεκτονική: STIPFOLD
Ομάδα έργου: Beka Pkhakadze, Giorgi Bendelava Κατασκευές: David Abashidze Κειμενογράφος: Mika Motskobili
Τοποθεσία: Τυφλίδα / Γεωργία
Τύπος: Κατοικία / Κατοικία
Περιοχή: 600 τ.μ.
Έτος: 2017
Κατάσταση: Σε εξέλιξη

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση