αρχιτεκτονική

Ανακαίνιση ενός διαμερίσματος σε λίγες παρεμβάσεις

VISTA CA 01 01 800
Ανακαίνιση ενός διαμερίσματος σε λίγες παρεμβάσεις Έχει αλλάξει: 2013-12-16 di PaolaN

Δεν αναδιάρθρωση πάντα μέσα διατάραξη της εσωτερικής σύνθεση ενός διαμερίσματος. Υπάρχουν στην πραγματικότητα, τα περιουσιακά στοιχεία των ακινήτων του πριν από μερικές δεκαετίες, διαμερίσματα με απλά μοτίβα, στην κεντρική διαδρόμους και ξεχωριστά δωμάτια, που πριν από λίγο καιρό θα μπορούσε να είναι τέλεια για τη μέση οικογένεια, αλλά σήμερα κάθε τετραγωνική ίντσα είναι απαραίτητο, οι διαστάσεις μειώνονται, και είναι απαραίτητο να προσαρμόζει την εσωτερική σύνθεση του σπιτιού με τις νέες απαιτήσεις.

Μία από τις πρώτες παρεμβάσεις, γενικά, είναι η μείωση του «διαδρόμου», ενός στοιχείου που υπάρχει πάντα σε παλιά κτίρια και όλο και περισσότερο μειώνεται ή εξορθολογίζεται σε νέα έργα. Αλλά τι σημαίνει "ορθολογικός"; Σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όχι μόνο ως περιοχή διέλευσης, αλλά και ως περίβλημα ντουλαπιού εξυπηρέτησης, ίσως αντικατοπτρίζεται για να αυξήσει οπτικά το βάθος του, ή κατεβάζοντας την οροφή με φέρουσα δομή και "κρύβοντας" μια αποθήκη σοφίτας, η οποία όσο μπορώ να θεωρηθώ ως "άβολος" χώρος είναι ακόμα ένας τόμος ήδη δικός μας, οπότε γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε; Θυμάμαι επίσης ότι το "corridodio effect" είναι αυτός ο ιδιαίτερος συνδυασμός δυσανάλογης μεταξύ του πλάτους, του μήκους και του ύψους του δωματίου που το καθιστά αντιληπτό ως μεγάλο χώρο. Η μείωση της οροφής βοηθά στη μείωση αυτής της αντίληψης για ένα θλιβερό μέρος.

Βλέπουμε κάτω από μια πρακτική περίπτωση της ανακαίνισης ενός παλιού διαμερίσματος, με κλασική κεντρική διανομή στο διάδρομο.

01 800 CA VISTA xx

Η πρόσβαση γίνεται μέσω του κοινού κλιμακοστάσιου. Το διαμέρισμα βρίσκεται στον όροφο "πατάρι", δηλαδή ο εσωτερικός διάδρομος είναι περίπου 1,20μ. Πάνω από το επίπεδο του κοινού εξωτερικού κήπου.

Τι πρέπει να τηρούν:

- σχήμα και θέση των παραθύρων και των εξωτερικών τοίχων (για την αποφυγή τοπίου)
- κλίμακα σώματος
- κατασκευές (δύο πυλώνες στις γωνίες της κουζίνας και του υπνοδωματίου)
- θέση των αποχετεύσεων
- θέση πόρτας εισόδου

Απαιτήσεις από πελάτες:

- έχουν άμεση πρόσβαση στο καθιστικό
- προσθήκη δωματίου πλυντηρίου και πιθανώς δωμάτιο-ντουλάπα.

Ιδέες;

Το πρώτο που μου ήρθε είναι να συνδυάσω το σαλόνι και την κουζίνα και να έχουμε άμεση πρόσβαση από την είσοδο, τροποποιώντας τον διάδρομο. Με μια αλλαγή σανίδων, πρόσθεσα ένα δωμάτιο πλυντηρίων και ένα δωμάτιο-ντουλάπα. Ας δούμε πώς μετατράπηκε το διαμέρισμα:

φυτό-ESI L400

L400 φυτών έργου

Το μπάνιο έχει αλλάξει μέγεθος, διευρύνεται και συντομεύεται, έτσι ώστε να έχει μπανιέρα και ντους. Κατασκευάστηκε ένα πλυντήριο που θα χρησιμοποιηθεί και ως μπάνιο. Δεν ήταν δυνατόν να γκρεμιστεί η αριστερή κολόνα, η οποία είναι πλέον ορατή μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού. Αυτό το στοιχείο έχει ενισχυθεί και τονιστεί με τη δημιουργία μιας χαμηλωμένης δοκού γυψοσανίδας που μαζί με την κολόνα λειτουργεί ως «πύλη» μεταξύ της περιοχής μαγειρέματος και του καθιστικού, καθώς και λειτουργικά χρήσιμο για την τοποθέτηση δύο κρεμαστών λαμπτήρων πάνω από το τραπέζι φαγητού που είναι μια σύνδεση μεταξύ των δύο περιοχών. Η πύλη έχει αποκτήσει χαρακτήρα επίσης χάρη στη δημιουργική επιλογή της ζωγραφικής, σκούρο κόκκινο, σε συνδυασμό με τα αξεσουάρ του καθιστικού.

Το έργο εκτιμήθηκε και γρήγορα συνειδητοποίησε. Σε αντίθεση με την έντονη σχέδιο, κατά το χρόνο εκτέλεσης, τα σημεία στον κεντρικό διάδρομο, αντικαταστάθηκαν με νέον τοποθετημένα πλευρικά να περάσει και να προχωρήσουμε την απεμπλοκή μια πιο γραμμική και σύγχρονο.

έργο δημοσιεύεται επίσης στην ιστοσελίδα: www.paolanardin.com

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση