αρχιτεκτονική

Ανακαίνιση ενός διαμερίσματος που χαρακτηρίζεται από τοίχους με ταπετσαρία

  • καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα1/4
  • καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα2/4
  • καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα3/4
  • καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα4/4
Ανακαίνιση ενός διαμερίσματος που χαρακτηρίζεται από τοίχους με ταπετσαρία Έχει αλλάξει: 2017-10-09 di Βενέδικτος Λουλούδια

Μια ανακαίνιση ενός διαμερίσματος 80 τμ που βρίσκεται στον πρώτο όροφο ενός κτηρίου του Μιλάνου που σχεδιάστηκε από το Plus Ultra Studio, στο οποίο ορισμένες κατεδαφίσεις, η επιλογή νέων φινιρισμάτων και ο χαρακτηρισμός ορισμένων δωματίων με καλύμματα ταπετσαριών, το άλλαξαν εντελώς το βλέμμα.

Το σαλόνι διευρύνθηκε και έγινε πιο φωτεινό κατεδαφίζοντας τον τοίχο που τον χώριζε από τον κεντρικό διάδρομο και τον τοίχο του δωματίου που βρίσκεται στα αριστερά της εισόδου. Στο διάδρομο, ελαφρώς διευρυμένο για να δημιουργήσει μια ντουλάπα, δημιουργήθηκε μια μικρή αποθήκη σε ύψος με πρόσβαση από τα υπνοδωμάτια. Τα δύο τυφλά μπάνια φωτίζονται έμμεσα από τα διπλανά δωμάτια μέσω γυάλινων ανοιγμάτων που βρίσκονται στο πάνω μέρος.

Η δουλειά επικεντρώθηκε κυρίως στην επιλογή νέων φινιρισμάτων για να δώσει στα δωμάτια έναν χαρακτήρα κατάλληλο για τους νέους ιδιοκτήτες: ένα νεαρό ζευγάρι με δύο παιδιά. Το δάπεδο του καθιστικού και των χώρων διανομής, που είχαν προηγουμένως πλακάκια, ήταν κατασκευασμένο με το ίδιο δρύινο παρκέ που υπήρχε στα υπνοδωμάτια. Ωστόσο, η μέθοδος εγκατάστασης διαφέρει ανάλογα με τα περιβάλλοντα προκειμένου να διατηρηθεί η μνήμη των προηγούμενων χωρισμάτων: κατά μήκος των γραμμών των κατεδαφισμένων τοίχων, το παρκέ τοποθετείται σε σχήμα ψαροκόκκαλου στο σαλόνι και στις περιοχές διανομής σε εγκάρσια κατεύθυνση. Ορισμένοι τοίχοι χαρακτηρίζονται από ταπετσαρία Cole & Son: μια γεωμετρική διακόσμηση σε τυρκουάζ φόντο ντύνεται τον πίσω τοίχο του καθιστικού, ενώ μια floral διακόσμηση στους ίδιους τόνους χαρακτηρίζει το κεφαλάρι του υπνοδωματίου.

Για την κουζίνα και τα μπάνια, ένα ελαστικό δάπεδο τοποθετήθηκε σε μια μικρή κεραμική επίστρωση για τους τοίχους. Το πάτωμα κουζίνας του μπορντό έρχεται σε αντίθεση με τα έπιπλα από ανοξείδωτο χάλυβα και το δάπεδο κουζίνας από σκυρόδεμα Τα μπάνια χαρακτηρίζονται από δύο απαλούς τόνους του μπλε σε αντιπαράθεση με τη συλλογή των Ceramica Bardelli πλακιδίων Half τοποθετημένα σε ένα διασκεδαστικό και απλό τρόπο για να διεγείρουν τη φαντασία των παιδιών. Ακόμη και η επιλογή των λαβών νάυλον της Olivari Boma, που σχεδιάστηκε από τη μελέτη ΣΔΣ Monti στη δεκαετία του εβδομήντα, συμφωνεί με το χρώμα και την ειρωνική φύση των πλακιδίων.

καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα

καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα

καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα

καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα

καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα

καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα

καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα

καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα

καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα

καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα

καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα

καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα

καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα

καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα

καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα

καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα

καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα

καθώς και εξαιρετικά στούντιο διαμέρισμα μιλάνο διαμέρισμα

 

Αυτή η παρουσίαση διαφανειών απαιτεί JavaScript.

www.plusultra-studio.com

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση