αρχιτεκτονική

Μουσείο Τέχνης Nanjing Sifang / Steven Holl Architects

sa_090511_01-940x679
Μουσείο Τέχνης Nanjing Sifang / Steven Holl Architects Έχει αλλάξει: 2011-11-06 di Jessica zannori

Προοπτική είναι η θεμελιώδης ιστορική διαφορά μεταξύ της δυτικής και της κινεζικής ζωγραφικής. Μετά 13 αιώνα δυτική ζωγραφική αναπτύχθηκε σημεία φυγής σε σταθερή προοπτική. Οι Κινέζοι ζωγράφοι, αν και γνωρίζουν την προοπτική, απέρριψε την αποκλειστική μέθοδο σημείο φυγής, που παράγουν τοπία με «παράλληλη προοπτικές», στην οποία ο θεατής ταξιδεύει μέσα στην ζωγραφική. Το νέο μουσείο βρίσκεται στην είσοδο της Σύγχρονης Διεθνούς Πρακτικό Έκθεση Αρχιτεκτονικής στο καταπράσινο τοπίο του Περλ άνοιξη κοντά στο Nanjing, Κίνα. Το μουσείο, που συμπληρώνεται από Steven Holl Architects, Αποτελείται από ένα "πεδίο" των παράλληλων χώρων προοπτική. Η κίνηση κατ 'ευθείαν στο ισόγειο γίνεται σταδιακά πέρασμα του εκκαθάριση στο πάτωμα πάνω. Η άνω γκαλερί, αιωρείται στον αέρα, εξαπλώθηκε

σε μια σειρά από στροφές προς τα δεξιά και κορυφώνεται με ένα σημείο από το οποίο θα έχετε θέα στην πόλη της Nanjing στην απόσταση. Η σημασία αυτού αγροτική τοποθεσία που γίνεται αστικών μέσω αυτής οπτικό άξονα που τον δένει με την μεγάλη πρωτεύουσα της δυναστείας των Μινγκ, Ναντζίνγκ. Η αυλή είναι στρωμένη με τούβλα ανακυκλώνονται από τις αυλές κατέστρεψε το κέντρο της Nanjing. Περιορισμός τα χρώματα του μουσείου σε μαύρο και άσπρο πηγαίνει πίσω στην αρχαία έργα ζωγραφικής, αλλά δίνει επίσης ένα υπόβαθρο για να αναδείξει τα χρώματα και τις υφές των έργων τέχνης και της αρχιτεκτονικής που θα είναι στη διάθεση του μέσα. Μπαμπού, το οποίο ήδη μεγάλωσε στην περιοχή, χρησιμοποιήθηκε για τη διαμόρφωση του σκυροδέματος, στη συνέχεια βυθίστηκε σε μαύρο. Το Μουσείο έχει γεωθερμική θέρμανση και ψύξη, και ανακυκλώνει το νερό της βροχής.

sa_090511_02-940x626

sa_090511_03-940x626

sa_090511_04-940x1253

sa_090511_05-940x744

sa_090511_07-940x626

sa_090511_08-940x626

sa_090511_09-940x626

sa_090511_10-940x1410

sa_090511_11-940x1456

sa_090511_15-940x626

sa_090511_29-940x626

sa_090511_31-940x626

sa_090511_33-940x626

μέσω: Contemporist

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση