αρχιτεκτονική

Ο Margine υπογράφει ένα Περίπτερο για το Ίδρυμα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Meyer στη Φλωρεντία

Μελέτη Marquise Pavilion Bettino
Ο Margine υπογράφει ένα Περίπτερο για το Ίδρυμα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Meyer στη Φλωρεντία Έχει αλλάξει: 2018-11-04 di socialdesign περιοδικό

περιθώριο Παρουσιάζει Bettino, το νέο περίπτερο αφιερωμένο στην πώληση των προϊόντων merchandising του Ιδρύματος Meyer βρίσκεται μέσα στο ομώνυμο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φλωρεντίας και ταιριάζει στην πρόσφατη δημιουργία γκαλερί που παρεμβάλλεται μεταξύ της ανατολικής σώματος και δυτικά του αρχικού κτιρίου.

Αυτό παρουσιάζεται ως δομή με απανωτές στρώσεις από ξύλο, που συνοδεύεται από μια συνεχή χαλύβδινη και γυάλινη πρόσοψη σε οπτική επαφή με τα τέσσερα εκτάρια πρασίνου που περιβάλλουν το νοσοκομείο. Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από τη ρυθμική επανάληψη ενός ξύλινου δομικού συστήματος, το οποίο αποτελείται από κύριες και δευτερεύουσες καμάρες οβάλ που φτάνουν σε ύψος άνω των 10.

Το περίπτερο που σχεδιάστηκε από το νεαρό στούντιο, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το γκαλερί, σεβόμενο το σφιχτό ρυθμό των ogival διαστημάτων. Ένα συμμετρικό αντίθετο τόξο σε σχέση με το σύστημα γέλας, αποτελεί τη σπονδυλική στήλη για την υποστήριξη των παραθύρων, ενώ μια σειρά από λευκά πλαστικοποιημένα πανιά ξύλου διαχωρίζει λειτουργικά τον εσωτερικό χώρο.

Διατεταγμένα εγκάρσια στη γκαλερί σε αντιστοιχία της κεντρικής γραμμής του ogive, τα ιστία διατηρηθεί η ανοικτή και διαπερατή δομή. Το επίσημο λεξικό της γκαλερί ερμηνεύεται ξανά στο Pavilion για να περιγράψει έναν προστατευμένο και ταυτόχρονα διαφανή τόμο, ο οποίος στεγάζει μια έκθεση και χώρο πωλήσεων, μαζί με έναν πιο εξοπλισμένο χώρο συλλογής με σταθμούς εργασίας για υπαλλήλους και μια μικρή αποθήκη. ντουλάπα. Τα έπιπλα εσωτερικού χώρου, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για τη μέτρηση, έχουν σχεδιαστεί για να είναι ευέλικτο, κινητικό και αναπροσαρμόσιμα ανάλογα με τις ανάγκες.

Από δομική άποψη, η Pavilion είναι μια αυτο-υποστηριζόμενη αρθρωτό σύστημα σε χάλυβα που αποτελείται από ένα μεταλλικό ακροατήριο, φτιαγμένο από την εργασία και ξηρό συναρμολογούνται στο εργοτάξιο, η οποία ακουμπά την pavimentazioneesistente και διανέμει το φορτίο της δομής ανύψωσης. Η πλάκα θεμελίωσης είναι κρυμμένο από ένα πλωτό δάπεδο από ξύλο σανίδα, ενώ η κάθετη pilastrature ταλανίζεται στον ενδιάμεσο χώρο των πανιών.

Μελέτη Marquise Pavilion Bettino

Ο φωτισμός του εσωτερικού χώρου γίνεται μέσω ενός συστήματος LED σποτ σε εσοχή στο κάτω μέρος της ακτής καμάρες και δίνει διάχυτο φωτισμό σε εσωτερικό χώρο, που προσθέτει στην άφθονο φυσικό φως του γυαλιού γκαλερί.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται, από γαλβανισμένο χάλυβα έως πολυστρωματικό ξύλο, είναι γυαλιστερά λευκά, σε αντίθεση με το ματ λευκό ελασματοειδές ξύλο του πλαισίου. Η διαφορά στη θεραπεία δημιουργεί ένα ενδιαφέρον παιχνίδι διαθλάσεων που συλλαμβάνει την προσοχή του επισκέπτη και ταυτόχρονα καθιστά δυνατή την αναγνώριση της νέας παρέμβασης, που εισάγεται αρμονικά στο σύνολο.

Με κομψότητα μετράται και ορθολογική, το αποτέλεσμα μιας ευαισθησίας από το συνηθισμένο, Περιθώριο πραγματοποιεί ένα περίπτερο γιορτάζει την ελαφρότητα, μπολιασμένα με απόφαση και την ίδια στιγμή στις μύτες των ποδιών, με το σεβασμό των αρχαιότητα.

Μελέτη Marquise Pavilion Bettino

Μελέτη Marquise Pavilion Bettino

Μελέτη Marquise Pavilion Bettino

Μελέτη Marquise Pavilion Bettino

Μελέτη Marquise Pavilion Bettino

Μελέτη Marquise Pavilion Bettino

Μελέτη Marquise Pavilion Bettino

Μελέτη Marquise Pavilion Bettino

Μελέτη Marquise Pavilion BettinoΜελέτη Marquise Pavilion Bettino

σχέδιο τοποθεσίας

σχέδιο

αξονιομετρική προβολή

τμήμα

Πιστώσεις έργου

Όνομα: Bettino
Αρχιτέκτονες: Περιθώριο Giulio Ciccarese και Valentina Pontieri
Ομάδα έργου: Giulia Marzocchi, Enrico Durante
Πελάτης: Παιδικό Νοσοκομείο του Meyer (www.fondazionemeyer.it)
Εταιρία: Perrottagroup (www.perrottagroup.it)
Διεύθυνση: παιδικό νοσοκομείο Meyer, viale Pieraccini 24 - Φλωρεντία Περιοχή: 40 τ.μ.
Έτος: 2018
Φωτογράφος: Pietro Viti (www.pietroviti.it)

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν