αρχιτεκτονική

κάθετη πατάρι Westway Αρχιτέκτονες

κάθετη πατάρι Westway Achitects
κάθετη πατάρι Westway Achitects
κάθετη πατάρι Westway Αρχιτέκτονες Έχει αλλάξει: 2017-01-19 di Βενέδικτος Λουλούδια

Η κάθετη σοφίτα του Μιλάνου που σχεδιάστηκε από την εταιρεία Westway Αρχιτέκτονες από το εξωτερικό έχει διατηρήσει την εμφάνισή του ενός τυπικού σπιτιού για τους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους, εκείνων που χτίστηκαν μεταξύ του 1920 και του 1924, είναι μέσα στην οποία πραγματοποιήθηκε η πραγματική μεταμόρφωση.

Το κτίριο έχει αποτελέσει το αντικείμενο μιας ριζικής παρέμβασης αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει μετατραπεί από μια δομική άποψη ότι η κατανομή του ναυπηγείου σε δύο χρόνια.

Η αρχική δομή διατηρήθηκε μόνο το περιτύλιγμα τοίχο με τα ανοίγματα του, ενώ όλα τα άλλα, τα θεμέλια, η στέγη, τα πατώματα, εσωτερικό παλτό, τα συστήματα και εσωτερική διανομή, αυτό έχει χτιστεί από το μηδέν. Ο συνολικός όγκος παρέμεινε αμετάβλητη, ενώ το εμβαδόν του δαπέδου έχει αυξηθεί 60 τετραγωνικά μέτρα με τη νέα τοποθέτηση των δαπέδων, σκάλες και στην ανάκαμψη της σοφίτας.

Από δημόσια στέγαση στη βίλα της πόλης με ιδιωτικό κήπο, στο 20 ένα χωριό ετών στην Città Studi του Μιλάνου. Ως κατοικία για μια μεγάλη οικογένεια ως κατοικία για μια ενιαία, επανασχεδιασμένο με τις ιδιαίτερες ανάγκες του, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα οικιακού αυτοματισμού και την ενεργειακή πιστοποίηση σύμφωνα με τα πρότυπα CENED για την κατηγορία Β

"Κάθετη κατοικία τους μας προσέφερε την ευκαιρία για να επιτευχθεί ένα από τα όνειρά μας για αρχιτέκτονες: ένα από τα συστήματα κατασκευής σκάλα αδύνατο Escher. Και ο πελάτης έχει αφήσει παρασυρθεί από αυτό το όνειρο! Έχουμε αδειάσει το εσωτερικό, έτσι ώστε ο χώρος θα μπορούσε να επεκταθεί οριζόντια και κάθετα και δημιούργησε έναν πυρήνα, ανεξάρτητα από την διαρθρωτική άποψη και αποσπάται από το υπάρχον ιστορικό πλαίσιο, το οποίο τρέχει σε πέντε ορόφους το καθένα εξυπηρετείται από δύο σκάλες ο ένας τον άλλον ανεξάρτητη, τοποθετείται κατά μήκος των διαμήκων φέροντες τοίχους " εξηγεί ο Luca Aureggi. Οι σκάλες σε ένα μόνο ράμπα και μικρό πλάτος (80 cm) επιτρέπει τη σύνδεση από το υπόγειο στο τέταρτο όροφο (γυμναστήριο, τραπεζαρία-κουζίνα, καθιστικό, υπνοδωμάτιο, μελέτη) δεν συνεχώς, αλλά εναλλάξ. Πρόκειται για ένα σχέδιο ζιγκ-ζαγκ που περιλαμβάνει τη διέλευση του ενιαίου εγκάρσιο επίπεδο, χωρίς τη διαίρεση στοιχεία (ανοικτό χώρο). "Το σπίτι έχει σχεδιαστεί ως μια κάθετη απόσταση πατάρι υποχρεωτικά να χαθείς και να βρείτε τον εαυτό σας γίνεται ένα παιχνίδι. Και η αίσθηση της απώλειας που πηγαίνει με αυτό ενισχύει την αντίληψη του χώρου. "Η

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα χωρικότητα ρευστό ότι επεκτείνεται μέχρι τη βεράντα και τον κήπο. Η σχέση με τον έξω ευνοείται από αυτές τις πράσινες προεξοχές που contextualize το κτίριο μέσα στην ευχάριστη πραγματικότητα και «αγρότης» γύρω του, σίγουρα δεν είναι τυπική για μια μεγάλη πόλη. Είναι σαν να είσαι μέσα σε ένα Hortus conclusus Παλέρμο ατμόσφαιρα, το σπίτι του ιδιοκτήτη της πόλης.

Από την μπροστινή πόρτα θα βρεθείτε εκτόξευσε σε μακροπρόθεσμη προοπτική της τραπεζαρία-κουζίνα και θέα στον κήπο. Από εδώ αρχίζει η κάθετη ανάβαση μέσα από τις διάφορες κλίμακες, τα δισκία μεταξύ των διαμήκων φέροντες τοίχους και τη δομή του κεντρικού πυρήνα.

Το μικρό μέγεθος των ράμπες είναι με βάση το πλάτος της ζώνης προσγείωσης, ένα μέρος του προγράμματος, μέσω του οποίου θα πρέπει να περάσει για να εισέλθουν στην επόμενη πτήση των σκαλοπατιών. Και γι 'αυτό ανεβαίνει προς την περιοχή μελέτης που αποκτήθηκαν στην πρώην σοφίτα. Τίποτα δεν παίρνει στην πορεία ή την κάθοδο στο γυμναστήριο. Τα λίγα έπιπλα, κυρίως εκλεκτής ποιότητας, είναι μέτριας ύψος, και δεν υπάρχουν πόρτες και ντουλάπια. Δάπεδα και σκάλες αποτελούν ένα ενιαίο διαρθρωτικές οντότητα και το υλικό, χάρη στην ίδια επικάλυψη ξύλινα πηχάκια. Αλλά είναι οι πολλές λεπτομέρειες του έργου, η επιλογή των υλικών και των ad hoc ποιότητα, η έρευνα συνεχίζεται για να διαστέλλει το χώρο 3D που κάνουν μεγάλο αυτό το σπίτι μόνο 200 τετραγωνικών μέτρων.

κάθετη πατάρι Westway Achitects, εξωτερική

κάθετη πατάρι Westway Achitects, εξωτερική

Westway Achitects κάθετη πατάρι, τραπεζαρία, κουζίνα θέα περιοχής

Westway Achitects κάθετη σοφίτα, θέα στην τραπεζαρία-κουζίνα

Westway Achitects κάθετη πατάρι, κουζίνα και εξωτερική

Προβολή της περιοχής της κουζίνας

Westway Achitects κάθετη σοφίτα, καθιστικό

Westway Achitects κάθετη σοφίτα, καθιστικό

κάθετη πατάρι Westway Achitects

κάθετη πατάρι Westway Achitects

Westway Achitects κάθετη πατάρι, τραπεζαρία

Westway Achitects κάθετη πατάρι, τραπεζαρία

κάθετη συχνά Westway Achitects, ενόψει της σκάλας από τα πάνω κάτω

Ανάπτυξη του αρθρωτού συστήματος των σκαλοπατιών

κάθετη πατάρι Westway Achitects, vintage έπιπλα

κάθετη πατάρι Westway Achitects, vintage έπιπλα

συχνά κάθετη Westway Achitects, την κλίμακα σε μια ενιαία πτήση

συχνά κάθετη Westway Achitects, την κλίμακα σε μια ενιαία πτήση

κάθετη πατάρι Westway Achitects, το σύστημα κλίμακες εμπνευσμένο από αδύνατο κατασκευές του Escher

κάθετη πατάρι Westway Achitects, το σύστημα κλίμακες εμπνευσμένο από αδύνατο κατασκευές του Escher

Westway Achitects κάθετη σοφίτα, καθιστικό

Westway Achitects κάθετη σοφίτα, καθιστικό

Westway Achitects κάθετη πατάρι, σοφίτα μετατραπεί στο στούντιο

Westway Achitects κάθετη πατάρι, σοφίτα μετατραπεί στο στούντιο

κάθετη πατάρι Westway Achitects, ένα μέρος της σοφίτας ανακτηθεί

κάθετη πατάρι Westway Achitects, ένα μέρος της σοφίτας ανακτηθεί

ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΟΥ

αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και επίβλεψη κατασκευής: Westway Αρχιτέκτονες, Ρώμη-Μιλάνο αψίδα. Luca Aureggi, καμάρα. Maurizio Condoluci, καμάρα. Stefano Pavia
όνομα του έργου: Βίλα περιοχή της πόλης μελετά Μιλάνο
πραγματοποίηση: 2013
φωτογραφίες: Ο Andrés Otero / LUZphoto
εσωτερικού χώρου: 168 τ.μ.
έξω από την περιοχή: 60 τ.μ.

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση