αρχιτεκτονική

Ο αρχιτέκτονας Paolo Carli Moretti με το δεύτερο έργο του στη Via Matteotti, Φορλί

PCM ViaMatteotti-0002
Ο αρχιτέκτονας Paolo Carli Moretti με το δεύτερο έργο του στη Via Matteotti, Φορλί Έχει αλλάξει: 2014-05-17 di socialdesign περιοδικό

L 'αρχικό κτίριο, Χτισμένο γύρω 30 των δύο ετών, είναι ΦορλίΚατά μήκος των λεωφόρων, κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το αρχικό μείγμα του διαφορετικούς προορισμούς για οικιακή και βιοτεχνική χρήση - δεν είναι ασυνήθιστο σε αυτόν τον τομέα που τότε ήταν τα περίχωρα της πόλης - εξηγεί εν μέρει το αντίφαση μεταξύ της νεωτερικότητας της αρχικής δομής εσωτερικό πλαίσιο από οπλισμένο σκυρόδεμα και την παραδοσιακή εξωτερική διακοσμητική συσκευή αργά νεοκλασική μούχλα, που κάνει το κτίριο να συμμορφώνεται με τα περισσότερα κτίρια της εποχής.

έξω η προσέγγιση σχεδιασμού αποτελείτο από ανάκτηση της διακοσμητικής συσκευής καθώς και στην ολοκλήρωσή του, ερμηνεύοντας τις προσδοκίες της προϋπάρχουσας ύπαρξης. μέσαΑντίθετα, με μεγάλη ελευθερία, προχωρήσαμε να ξαναδιαβάσουμε εντελώς τους χώρους, την προσαρμογή τους στις ανάγκες της εργασίας και των κατοικιών και όσο το δυνατόν περισσότερο, προσπαθώντας πρόβλεψη μελλοντικών τεχνολογικών και λειτουργικών αναγκών προσαρμογής? την άρση των αρχιτεκτονικών φραγμών, την εισαγωγή κατάλληλων τεχνολογιών και εξαρτημάτων για τη συγκράτηση της κατανάλωσης ενέργειας και των ακουστικών απαιτήσεων και την προσπάθεια χρησιμοποίησης τοπικών και φυσικών τεχνικών και υλικών.

Το ισόγειο το κτίριο προσαρμόστηκε στον προορισμό κατεύθυνσης με τοεισαγωγή ελαφρού χάλυβα και μεζανιών ξύλου. Στον πρώτο όροφο και στη σοφίτα διατηρήθηκε ο οικιστικός προορισμός με το σχεδιασμό μιας αποκλειστικής κατοικίας. Αυτό είναι δομημένο σε δύο επίπεδα με το καθιστικό στη σοφίτα, ανακτώνται για κατοικίες και προσβάσιμα απευθείας από το ισόγειο μέσω του νέου ανελκυστήρα.

είναι ένα μεγάλο ανοικτό και συνεχή χώρο, που οργανώνεται γύρω από το διαμέρισμα ανελκυστήρα στο εκτεθειμένο σκυρόδεμα, που βρίσκεται στο βαριεντρικό χώρο που χωρίζει το καθιστικό και την τραπεζαρία και κυριαρχείται από την ανοιχτή θέα στη μεγάλη βεράντα στο έδαφος που βλέπει στον πίσω κήπο, μέσα από ένα συνεχές συρόμενο παράθυρο.

Ο χώρος χαρακτηρίζεται από το νέο κάλυμμα κατασκευασμένο από μικτή δομή από χάλυβα και ελασματοποιημένη ξυλεία? η μεταλλική οροφή συναρμολογείται κυρίως επί τόπου, δημιουργώντας και προσαρμόζοντας τα διάφορα στοιχεία με κοψίματα και συγκολλήσεις επί τόπου. Η συνολική εικόνα ανατίθεται επομένως στην οπτική ισχύ αυτών των τριών υλικών / χρωμάτων: εκτεθειμένο σκυρόδεμα, μαύρο και άσπρο.

PCM ViaMatteotti-0001

PCM ViaMatteotti-0003

PCM ViaMatteotti-0004

PCM ViaMatteotti-0005

PCM ViaMatteotti-0006

PCM ViaMatteotti-0007

PCM ViaMatteotti-0008

PCM ViaMatteotti-0009

PCM ViaMatteotti-0010

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.ec2.it/paolocarlimoretti

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση