αρχιτεκτονική

Karim Rashid: Komb Σπίτι

kombhouse01
Karim Rashid: Komb Σπίτι Έχει αλλάξει: 2011-02-06 di Βενέδικτος Λουλούδια

Το «House KOMB» είναι ένα σπίτι υψηλής τεχνολογίας, ξεκινώντας από μοντέρνα και παραδοσιακά υλικά με ελάχιστο αντίκτυπο στο περιβάλλον και τις πολλές οικολογικές ιδέες που ενσωματώνονται στο σπίτι που σχεδιάστηκε από Karim Rashid. Αυτό περιλαμβάνει ηλιακή θέρμανση νερού, συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας, επαναχρησιμοποίηση υδάτων βροχής και γκρίζου νερού, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας φωτισμού LED και δάπεδα με ακτινοβολία. Η κατασκευή μπορεί εύκολα να αποσυναρμολογηθεί και τα υλικά της, όπως ξύλο, μέταλλο, γυαλί και ηλιακά πάνελ μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Το εξωτερικό κέλυφος του σπιτιού αποτελείται από επανειλημμένα ξυλουργικά στοιχεία, κάθε σετ έχει ελαφρώς διαφορετικό προφίλ που δίνει δυναμική και ρευστή εμφάνιση τόσο έξω όσο και μέσα. Οι διαφορετικές γωνίες και τα βάθη τους δημιουργούν ένα συγκεκριμένο επίπεδο ιδιωτικότητας, από έξω, δεν μπορείτε να το δείτε σε εσωτερικούς χώρους, αλλά από μέσα, το φυσικό φως δημιουργεί ένα παιχνίδι σκιών. η αυτοπροστατευτική πρόσοψη είναι προκατασκευασμένη εκτός χώρου και συναρμολογείται εύκολα στο χώρο, χάρη στην αρθρωτή της μορφή.

Ο συνολικός εσωτερικός χώρος αποτελείται από τέσσερις βασικούς χώρους που αντιπροσωπεύουν τις κύριες καθημερινές μας δραστηριότητες: παιχνίδι, φαγητό, ύπνο και υγιεινή. Ο κεντρικός χώρος βασίζεται σε ένα ισλαμικό αίθριο, που χαρακτηρίζεται από μια όαση με φεγγίτη και μια κεντρική πισίνα. Το άνοιγμα του φεγγίτη ελέγχει τη θερμοκρασία του σπιτιού, μόλις ανοίξει, το νερό της βροχής συλλέγεται και φιλτράρεται στην πισίνα. Ένα περιστρεφόμενο κινητικό γλυπτό τέχνης τοποθετημένο πάνω από το σπίτι συλλαμβάνει την αιολική ενέργεια για να διανείμει την ενέργεια σε όλα τα περιβάλλοντα.

kombhouse02

kombhouse03

kombhouse04

Η διαρρύθμιση του σπιτιού προέρχεται από την κεντρική πισίνα και εκτείνεται σε τέσσερα τεταρτημόρια που συνθέτουν το σαλόνι, μπάνιο, υπνοδωμάτιο και τραπεζαρία. Το δάπεδο από μαύρο μετατρέπεται σε άλλο όροφο ένθετα σε όλη την κουζίνα και το μπάνιο. Στο σαλόνι και υπνοδωμάτιο, το πάτωμα μεταφράζει το λόγο, σε βελούδινα χαλιά, δάπεδα βινυλίου και πολύχρωμα χαλιά από ανακυκλωμένα υλικά και χαμηλές εκπομπές πτητικών οργανικών ενώσεων.

Ένας μεγάλος, μοναδικός, οβάλ καναπές βρίσκεται στο κέντρο του καθιστικού, δημιουργώντας μια αίσθηση συνάθροισης και κοινότητας. πάνω από αυτό κρέμεται ένας ελαφρύς πολυέλαιος, δημιουργώντας μια απαλή λάμψη για ολόκληρο τον χώρο διαβίωσης. Στη γωνία του δωματίου τοποθετείται ένας μικρός χώρος μελέτης με επιφάνεια από φίμπεργκλας και καρέκλες γραφείου

kombhouse05

Komba

kombb

kombc

kombd

Kombe

μέσω: designboom

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση