αρχιτεκτονική

Από το εστιατόριο Captain Fish Lab

Από το εστιατόριο Captain Fish Lab Έχει αλλάξει: 2018-01-15 di tipsarchitects

Η ιστορία του εστιατορίου "Dal capitano" είναι η ιστορία ενός ηγέτη οικογένειας στο εμπόριο ψαριών για τέσσερις γενιές, είναι η ιστορία ενός νεαρού αφεντικού (γυναίκας) στο τιμόνι ενός νέου προσωπικού, είναι η ιστορία μιας νέας ταξιαρχίας φιλόδοξων σεφ και με ισχυρή προδιάθεση για έρευνα, καινοτομία και πειραματισμό.

Τρεις ιστορίες με τρία στοιχεία: ψάρι, εργαστήριο, εστιατόριο -FISH, LAB, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-

Το εστιατόριο είναι το σκηνικό για αυτή την εννοιολογική επανάσταση του κλασικού εστιατορίου και η αναδιάρθρωση αρχίζει από το νέο περιεχόμενο για να διαμορφώσει ένα νέο εμπορευματοκιβώτιο.

Σχεδιάσαμε μια εμπειρική προσέγγιση: σε δύο διαφορετικές στιγμές φανταστήκαμε για πρώτη φορά τους εαυτούς μας πεινασμένους πελάτες και έπειτα μέλη του frenetic προσωπικού.

Οι προστάτες του νέου εστιατορίου εργαστηρίου ψαριών ξεκινούν μια νέα εμπειρία φαγητού και κρασιού που περιλαμβάνει και τις 5 αισθήσεις, διασχίζοντας το κατώφλι εισόδου αντιστοιχεί στο να αφήσουμε την πραγματικότητα πίσω για να εξερευνήσουμε έναν νέο κόσμο: πρόσκληση, νόστιμο και φιλόξενο, που λέγεται μέσω του φωτός, το υλικό και τα γραφικά · Είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε τα όρια πέρα ​​από τα οποία το υλικό γίνεται γραφικό ή το φως αποκαλύπτει το υλικό, όπως είναι δύσκολο να καθοριστούν τα όρια των αισθήσεων που εμπλέκονται στη δοκιμή ενός πιάτου.

"Σε σύγκριση με την αρχική διαμόρφωση, καθαρίσαμε την είσοδο όλων των στοιχείων που δημιούργησαν χώρο αναμονής, ευνοώντας μια μετωπική σχέση μεταξύ του μετρητή και του δωματίου, αφήνοντας το πεδίο ανοιχτό σε νέους, πιο σύγχρονους τρόπους χρήσης του χώρου - εκδηλώσεις, μαγειρικά σόου , μετά το δείπνο κ.λπ.
Παίξαμε με τη θάλασσα και με το ψάρεμα, φανταζόμαστε μια ιστορία θηραμάτων και αρπακτικών για τις οποίες μπάλες φωτός παγιδευμένες σε κυλινδρικά σίδερο ημισφαίρια κρεμασμένα από την οροφή καταλήγουν στο δίχτυ, ο μετρητής είναι ένα ξύλινο κύτος. λανθάνον ερυθρελάτη, με την «σκουριασμένη» πλώρη να προεξέχει προς την ακτή, οι υφές της ταπετσαρίας και οι ξύλινες ράγες σχεδιάζουν περισσότερο ή λιγότερο πυκνά δίκτυα στις κατακόρυφες επιφάνειες με σκούρο γκρι, σαν βάθος ».

Οι κρεμασμένες λάμπες απελευθερώνονται σαν χορδές από συνωστισμό και κόμπους, που πέφτουν στο κέντρο κάθε τραπέζι για να φωτίζουν το πιάτο και στη συνέχεια να εξασθενίζουν στα πρόσωπα των επισκεπτών: συναδέλφους, φίλους ή εραστές που είναι? ένας αστεροειδής ουρανός με διαστρεβλωμένους τετράγωνους προβολείς διανέμει διάχυτο, ψυχρότερο φως.

Το προσωπικό, σχεδόν αποκλειστικά σερβιτόροι, ταξιδεύει στο χώρο του εστιατορίου με δύο ταχύτητες, ανάλογα με το αν είναι αφιερωμένο στην εξυπηρέτηση στην τραπεζαρία ή την προμήθεια της κουζίνας-τραπεζαρίας, του μπαρ-τραπεζαρίας.
Σε ένα εστιατόριο, η λειτουργία αυτών των δυναμικών πρέπει να είναι ακριβής αλλά αντιληπτή από τα μάτια των πελατών, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να καθοριστούν τα όρια που καθορίζονται από τις σχετικές περιοχές δράσης του οποίου το υπομόχλιο είναι το μπλοκ διπλής όψης εξοπλισμένο αφιερωμένο σε μικρές προετοιμασίες από την πλευρά του πτερυγίου προς ο μετρητής και το εμπορευματοκιβώτιο των πιατικών και των προμηθειών προς το δωμάτιο όπου έχει σχεδιαστεί λεπτομερώς η έκρηξη του φωτός των ανοιχτών διαμερισμάτων: λωρίδες LED ενσωματωμένες στα ξύλινα πλαϊνά πάνελ και γυάλινα ράφια στα οποία εμφανίζονται μόνο μπουκάλια, τα οποία ενισχύουν το αποτέλεσμα.

Τα όρια όπου τα πιο ξέφρενη κινήσεις και έντονο προσωπικό είναι πραγματικά στρατηγικό σκηνές, γραφικά και το υλικό που χτίστηκε από ένα παχύ σειρά έλατα ταινίες προ-σε συνδυασμό και με τον οποίο παίζει ζωτικό ρόλο της διαφάνειας: ενδιαφέρουσα στα μάτια των πελατών, logistics τους σερβιτόρους.

 

 

PROGRAM εστιατόριο
ΠΕΛΑΤΗΣ ιδιωτικού
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Cremosano, IT
ΜΕΓΕΘΟΣ 400 m2
STATUS σχεδιαστεί 2017, ολοκληρώθηκε το 2017

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ
Via Di Rosa 29
26013 Κρέμα
Arch Marco Venturelli
Arch Paolo Capuano
φωτογράφος
Daniele Pavesi

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση