αρχιτεκτονική

Επέκταση επικουρείται κατοικία στην Sale Marasino, CCDSTUDIO

υποβοήθηση της διαβίωσης σε Sale Marasino, CCDSTUDIO
υποβοήθηση της διαβίωσης σε Sale Marasino, CCDSTUDIO
Επέκταση επικουρείται κατοικία στην Sale Marasino, CCDSTUDIO Έχει αλλάξει: 2017-01-19 di ccdstudio

Η σύνταξη της ανάπτυξης του έργου, ως απάντηση στην προκαταρκτική πρόσκληση υποβολής προσφορών, ήταν υπεύθυνη για τον επαναπροσδιορισμό των αρχιτεκτονικών όρων με τους οποίους η επέκταση της υπάρχουσας υποβοηθούμενης κατοικίας "Zirotti" έπρεπε να διαμορφωθεί σύμφωνα με τους υπάρχοντες τόμους και το σενάριο τοπίου στο οποίο ταιριάζει.

Το προσχέδιο του έργου επανεξετάζει την ιδέα που προέρχεται από τον αναθέτοντα σταθμό που περιελάμβανε την κατασκευή ενός πρόσθετου σώματος συνδεδεμένου με το αρχικό σώμα, με στόχο την παροχή στη δομή ενός επιπλέον εξοπλισμού ίσου με 22 κρεβάτια (ειδικός πυρήνας, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου και μεγαλύτερου σωματικού χώρου .

Ο όγκος, που είναι απαραίτητος για το προνόμιο που καθορίζεται από την ανακοίνωση, κατανέμεται σε τρία επίπεδα πάνω από το έδαφος, το ένα καταλαμβάνεται από το χώρο στάθμευσης και τα υπόλοιπα επίπεδα για πρόσθετες λειτουργίες, που ταιριάζουν ακριβώς με τις διαστάσεις του εδάφους, του πρώτου και του δαπέδου οροφής της υπάρχουσας δομής με την οποία θα συνδεθεί. Η ολοκλήρωση προορίζεται όχι μόνο ως ένταξη στην ποσότητα των κρεβατιών που είναι απαραίτητες για το σχηματισμό των νέων πυρήνων, αλλά και ως ορισμός του αποτελεσματικού συμπεράσματος, στη βόρεια πλευρά, του αρθρωτού αρχιτεκτονικού όγκου που αποτελεί το θεμέλιο RSA.

ο Η αρχιτεκτονική του Residenza Zirotti, προτείνει από μια πρώτη σύγκριση, μια λύση που θυμάται τα πολλά αρχοντικά της περιοχής, τα οποία παρόλο που ντυμένοι με διαφορετικά στιλ εποχής έφτασαν σε αυτήν την περιοχή και εμπλουτίζουν το τοπίο της.

Η συνάφεια με αυτές τις τυπικές κατασκευές που με την πάροδο του χρόνου συμπύκνωσαν τον τόπο προφανώς δεν προέρχεται τόσο από ακριβείς αναφορές σε καθιερωμένα και ιστορικά αρχιτεκτονικά στυλ, όσο και από την εισαγωγή και τη χωρική ανάπτυξη που εκδηλώνει η δομή. Το αναγνωρίζουμε κυρίως στη δομή που υιοθετήθηκε και στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκε το ανώτερο τμήμα της γης, το οποίο αποτυπώνει την κυρίαρχη άποψη της παρτίδας, επεκτείνοντας το κτίριο σε ολόκληρο το πλάτος του, με θέα όλα να εκτείνονται δυτικά προς τον πίνακα εξωραϊσμός και εύρεση, στη συνέχεια, στον εσωτερικό κήπο και στον απαλό πεζόδρομο που φτάνει στη λίμνη, το επαναλαμβανόμενο μοτίβο πολλών τυπικών κτιρίων εγκαταστάθηκε στις πλαγιές του λόφου.

Ο σεβασμός για μια αρμονία που έχει ήδη καθιερωθεί στην ενοποιημένη εικόνα που το υπάρχον κτίριο εκδηλώνει έχει καθιερώσει εδώ και αρκετό καιρό μέσα στο φυσικό τοπίο του τοπίου της λίμνης, έχει καταστήσει απαραίτητη τη διατήρηση αυτής της ισορροπίας όχι μόνο για το χρωματικό πλαίσιο που εξισορροπεί το χρώματα και αποχρώσεις των εξωτερικών φινιρισμάτων, αλλά και σε ό, τι αφορά την επιλογή των αρχιτεκτονικών μοτίβων που υπάρχουν στην προσθήκη, τα οποία θα διαμορφώσουν την ογκομετρική προσθήκη στους αρχιτεκτονικούς χαρακτήρες.

Συμπληρωματικά, το άλλο στοιχείο, που χαρακτηρίζει την πρόσοψη προς τα δυτικά, προς τη λίμνη προσφέρει μια ενιαία βεράντα, ευρύτερη όχι μόνο επειδή παίρνει την ευκαιρία να επεκταθεί και να ανοίξει το ψυχιατρικό δωμάτιο προς τα έξω, και επομένως να διευκολύνει την παρουσία περισσότερων επισκέπτες, αλλά και πάνω απ 'όλα να ορίσουν, με την παρουσία μιας αναρριχητικής βλάστησης που μελετήθηκε κατάλληλα για σκίαση, ένας φυσικός λόγος για τη σχέση με τον κήπο και τη θέα στη λίμνη.

υποβοήθηση της διαβίωσης σε Sale Marasino, CCDSTUDIO

υποβοήθηση της διαβίωσης σε Sale Marasino, CCDSTUDIO

υποβοήθηση της διαβίωσης σε Sale Marasino, CCDSTUDIO

υποβοήθηση της διαβίωσης σε Sale Marasino, CCDSTUDIO

υποβοήθηση της διαβίωσης σε Sale Marasino, CCDSTUDIO

Κοινωνική στέγαση σε Sale Marasino, εσωτερικό, CCDSTUDIO

Κοινωνική στέγαση σε Sale Marasino, εσωτερικό, CCDSTUDIO

Κοινωνική στέγαση σε Sale Marasino, εσωτερικό, CCDSTUDIO

υποβοηθούμενης διαβίωσης σε Sale Marasino, σήμανση, CCDSTUDIO

υποβοήθηση της διαβίωσης σε Sale Marasino, CCDSTUDIO

υποβοήθηση της διαβίωσης σε Sale Marasino, τεχνικά σχέδια, CCDSTUDIO

υποβοήθηση της διαβίωσης σε Sale Marasino, τεχνικά σχέδια, CCDSTUDIO

υποβοήθηση της διαβίωσης σε Sale Marasino, τεχνικά σχέδια, CCDSTUDIO

φύλλο έργου

τίτλος: Επέκταση του γηροκομείου "Lorenzo and Gianna Zirotti" στο Sale Marasino (BS)
τοποθεσία: ΠΩΛΗΣΗ ΜΑΡΑΣΙΝΟ - ΙΤΑΛΙΑ
Anno: 2015
αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος: CCDSTUDIO (DI Marcantonio ANTONIO, LUCA Ciaffoni, MICHELE Ciutti)
συνεργάτες: ing. Gabriele D'Angelantonio
Πελάτης: Dolce συνεταιρισμού
Γενική Διεύθυνση Εργασίας: Μηδέν Associati - Ing Lorenzo Donati.
. Στατική μελέτη: Ing Umberto Cianci, Studio ΣΕΚ - PI Mauro Reggiani (Έργων και Διοίκησης Λειτουργιών Ηλεκτρομηχανολογικών)
Υλοποίηση: αρχές Νοεμβρίου 2013 έργα - ολοκλήρωση των εργασιών τον Δεκέμβριο 2014 - Ρυθμίσεις Μαρτίου 2015
Τεχνικά στοιχεία: Συνολική μεικτή έκταση περίπου 1.000 τετραγωνικών μέτρων

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση