αρχιτεκτονική

Acme Αρχιτεκτονική, Hunsett Mill

hansett02
Acme Αρχιτεκτονική, Hunsett Mill Έχει αλλάξει: 2010-12-13 di Βενέδικτος Λουλούδια

Η αναδιάρθρωση Hunsett Mill, από Acme Αρχιτεκτονική με έδρα το Λονδίνο, έχει οδηγηθεί από την εστίαση σε φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές και την επιθυμία να δημιουργηθεί ένα κτίριο που θα ταίριαζε φυσικά με το τοπίο, τόσο από την άποψη της αισθητικής και της λειτουργικότητας.
Η πρόκληση του έργου ήταν η τοποθεσία της δομής, στους προστατευόμενους υγροτόπους των Norfolk Broads, ιστορικά προσαρμοσμένων για βιομηχανική χρήση, το τοπίο των Broads επωφελήθηκε από τις σύγχρονες τάσεις που δίνουν έμφαση στη διατήρηση και την επιστροφή στη φύση. Αρχικά, το σπίτι του φύλακα νερού του αντλιοστασίου, το κτίριο υπέστη πολλές επεκτάσεις κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Προστέθηκαν δωμάτιο με δωμάτιο σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, το σπίτι είχε μια αποσυνδεδεμένη εμφάνιση όχι μόνο μετά τις αλλαγές, αλλά και λόγω της βύθισης του εδάφους μετά την αύξηση των πλημμυρών από τα κοντινά έλη.

hansett01

hansett03

Η ανακαίνιση της αρχιτεκτονικής Acme κατέστρεψε τις παλιές προσθήκες και επέστρεψε το κτίριο στην αρχική του αρχιτεκτονική, στη θέση τους, μια μεγάλη κατασκευή τοποθετήθηκε πίσω από το σπίτι, πιο ενσωματωμένη στο τοπίο. Η επέκταση σχεδιάστηκε ως σκιά του υπάρχοντος σπιτιού, και μάλιστα από ορισμένες οπτικές γωνίες είναι σχεδόν ορατή πίσω από την αρχική ιδιοκτησία, παρά το μέγεθός της. Η καμμένη πρόσοψη από ξύλο συνδυάζεται με το υπάρχον τμήμα, χωρίς να καταφεύγει σε απομίμηση παραδοσιακών αρχιτεκτονικών στυλ και η μοντέρνα αρχιτεκτονική είναι σίγουρα μετριασμένη με τη χρήση παραδοσιακών στέγης.

hansett05

hunsettadd05

hansett07

Σε όλο το σπίτι, τα εξωτερικά και εσωτερικά παράθυρα και η βέλτιστη χρήση του χώρου προσδίδουν μια αίσθηση ευρυχωρίας στα δωμάτια. Το ισόγειο είναι ένας ενιαίος ανοιχτός χώρος δομημένος από τζάκι, ο διαχωρισμός των χώρων επιτυγχάνεται με διακυμάνσεις στο επίπεδο του δαπέδου.
Στον πρώτο όροφο υπάρχουν επτά δωμάτια με διαδρόμους που βλέπουν στο ισόγειο, επομένως είναι ανοιχτά στο πλήρες ύψος των δύο ορόφων του κτηρίου.

hansett08

hansett14

hansett15

hansett16

hansett19

Τα ξύλινα τείχη και στέγες έχουν επιλεγεί για μονωτικές ιδιότητες τους και θερμική ρύθμιση,
και συλλέχθηκαν από βιώσιμα δάση. Η επιφανειακή τεχνική ανθρακοποίησης που δίνει μια παραδοσιακή και ενδιαφέρουσα πτυχή στη δομή δεν έχει μόνο μια αισθητική λειτουργία αλλά και μια λειτουργική, συντηρώντας το ξύλο χωρίς τη χρήση χημικών.
το ξύλο για το μύλο hunsett αγοράστηκε από την Ιαπωνία, όπου η χρήση ανθρακούχου ξύλου («yakisugi») για κατασκευαστικούς σκοπούς
είναι μια κοινή πρακτική και εφόσον η παραγωγή του είναι πιο βιώσιμο από tecnichwe Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι καινοτομίες της διαδικασίας κατασκευής έχουν μειώσει την ποσότητα των βαρέων μηχανημάτων που απαιτούνται στο χώρο αποφυγή βλάβης στο έδαφος.

hansett09

Οι αρχιτέκτονες δεν έχουν παραμελήσει τις ευρύτερες ανάγκες του μοναδικού τοπίου. Η κατασκευή ενός νέου φράγματος ακριβώς πίσω από τα κτίρια προστατεύει από πλημμύρες και είναι πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική άμυνα νωρίτερα προς τα κάτω, επιστρέφοντας 25 στρέμματα δάση και λιβάδια κοντά στα προ-βιομηχανική κατάσταση του από το τέλμα. Ακόμη και ο κήπος αποτελείται από ενδημικά φυτά για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

01

02

03

04

Sitography: designboom

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση