αρχιτεκτονική

Το 404design κερδίζει τον διαγωνισμό ιδεών «new space» για τη νέα έδρα Confcommercio στην Πιστόια

θέα περιοχής νέους τρόπους-404design
Το 404design κερδίζει τον διαγωνισμό ιδεών «new space» για τη νέα έδρα Confcommercio στην Πιστόια Έχει αλλάξει: 2014-02-14 di Jessica zannori

Η τρέχουσα πλανητική κατανομή χαρακτηρίζεται από την έλλειψη ιεραρχίας χώρων και μονοπατιών, αυτό συνεπάγεται μεγάλη δυσκολία στον προσανατολισμό και στην επίτευξη των διαφορετικών λειτουργικών περιοχών. Οι συνδετικοί χώροι δεν έχουν χωρική ποιότητα, αλλά αντιπροσωπεύουν «κενά» χωρίς χαρακτηριστικά.

Η παρέμβαση αναδιάρθρωσης, μέσω μιας γενικής αναδιάταξης των περιοχών και χάρη στην ισορροπημένη εναλλαγή μεταξύ πλήρων και κενών χώρων, προτείνεται η χρήση του χώρου με ρεαλιστικό και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο. 

Μια επέμβαση αναδιαμόρφωσης και λειτουργικότητας που καθιστά το "γραφείο" ένα δυναμικό, ευέλικτο οργανωτικό μοντέλο, που αντικατοπτρίζει την οργάνωση των χώρων, την οργάνωση της εργασίας, λόγω του γεγονότος ότι ο χώρος εργασίας είναι καθοριστικός για την τόνωση των ιδεών του άτομα και να ενισχύσουν τις καινοτόμες δυνατότητες του δικτύου σχέσεων μιας ομάδας.

Η ιδέα του έργου παίζει στο θέμα "box in the box". Οι περιοχές που προσδιορίζονται από το προγραμματικό έγγραφο έχουν μειωθεί στο χώρο ως ανεξάρτητες και συνδέονται με το περιβάλλον. Οι τυπικές επιλογές, επομένως, ήταν προσανατολισμένες για να αρθρώσουν τα περιβάλλοντα και να εκφράσουν τις ροές, τη χωροταξία και το δυναμισμό. ταυτόχρονα ικανοποιείται η ανάγκη για «περιορισμένους» χώρους εργασίας.
Η επέμβαση δημιουργείται μέσω μιας κεντρικής περιοχής που χαρακτηρίζεται από υλικό και ύψος σε σχέση με το περιβάλλον, με στόχο να δώσει σημασία στα κεντρικά γραφεία και να δημιουργήσει έναν ευέλικτο χώρο ικανό να ανταποκριθεί με διάφορους τρόπους στις ανάγκες της εργασίας και των χρηστών.
Η παρέμβαση χαρακτηρίζεται επίσης από την μεγάλη προσοχή στο ζήτημα της βιωσιμότητας μέσω της χρήσης συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, φιλικών προς το περιβάλλον υλικών και προσεκτικής διαχείρισης αποβλήτων.

Από λειτουργική άποψη, η διάταξη αναπτύσσεται σύμφωνα με ένα σχήμα πέταλου όπου βρίσκονται οι χώροι γραφείων και μια εσωτερική ζώνη, η «καρδιά του έργου», που σχηματίζεται από ένα σκεπαστό και οπτικό αίθριο τοποθετημένο σε συνέχεια με μια περιοχή ανοιχτού χώρου όπου τα μπροστινά γραφεία της Isaq Consulting, Fiscale και Lavoro, του χώρου Tradecom και ενός χώρου εξυπηρέτησης χρηστών που ονομάζεται "Nuovi Modi" όπου, χάρη στη χρήση της τεχνολογίας, οι χρήστες θα μπορούν να βρουν ένα πρώτο σημείο ακρόασης.

Η δημιουργία της κεντρικής αίθριας επιτρέπει την επίλυση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν, την έλλειψη φυσικού φωτός στο εσωτερικό μέρος του φυτού και ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός τόπου με ισχυρή ταυτότητα, ικανή να χαρακτηρίσει τους νέους εσωτερικούς χώρους της έδρας Confcommercio.

Στην περιοχή με τη μικρότερη ποσότητα φυσικού φωτός, βρίσκονται οι τουαλέτες, οι οποίες σέβονται την τρέχουσα θέση για να διευκολύνουν την εργασία στα συστήματα και περιοχές που έχουν λιγότερη ανάγκη για φυσικό φωτισμό.

θέα του ανοιχτού χώρου της περιοχής ενσαρκώσεων-404design

δείτε νέους τρόπους με το 2-404design

εσωτερική θέα στο αίθριο-404design

σχέδιο έργου-404design

την αξοντομετρία του έργου - 404design

Για περισσότερες πληροφορίες  www.404design.eu

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση