αρχιτεκτονική

Το Villa Pelícanos, ένα τουριστικό συγκρότημα με τη γλυκιά ατμόσφαιρα ενός καταφυγίου γιόγκα, ανάμεσα στη θάλασσα και τη μεξικανική ζούγκλα

Το Villa Pelícanos, ένα τουριστικό συγκρότημα με τη γλυκιά ατμόσφαιρα ενός καταφυγίου γιόγκα - Κεντρικό Γραφείο
Το Villa Pelícanos, ένα τουριστικό συγκρότημα με τη γλυκιά ατμόσφαιρα ενός καταφυγίου γιόγκα, ανάμεσα στη θάλασσα και τη μεξικανική ζούγκλα Έχει αλλάξει: 2021-06-27 di Βενέδικτος Λουλούδια

Το Villa Pelícanos, ένα υπάρχον συγκρότημα κατοικιών που χρονολογείται από τη δεκαετία του 80, που βρίσκεται στο τροπικό τοπίο της δυτικής ακτής του Μεξικού, έχει πρόσφατα επεκταθεί και αναβιώσει από το ΚΥΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, με έδρα το Μεξικό και τη Σουηδία

Βρίσκεται στη Sayulita, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο που είναι δημοφιλής προορισμός για καταφύγια υγείας, ευεξίας και σέρφινγκ, το έργο αποτελείται από μια σειρά μεμονωμένων κατοικιών σαν περίπτερα που κατεβαίνουν σε μια πλαγιά που βλέπει στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Φωλιασμένο στη ζούγκλα, το νέο τουριστικό συγκρότημα, που περιβάλλεται από καταπράσινο τοπίο και διαθέτει τη δική του ιδιωτική παραλία, μπορεί να φιλοξενήσει έως 20 άτομα και να αποπνέει τη γλυκιά ατμόσφαιρα ενός καταφυγίου γιόγκα.

Οι αρχιτέκτονες έχουν ξανασχεδιάσει οκτώ βίλες και κοινόχρηστο χώρο στην κορυφή του λόφου που περιλαμβάνει κοινόχρηστη κουζίνα, τραπεζαρία και πισίνα, διατηρώντας αναφορές στην αφρικανική αισθητική, αντανακλώντας την κληρονομιά του προηγούμενου ιδιοκτήτη του θέρετρου, που ήταν αρχικά από τη Νότια Αφρική. Συνεπώς, Το έργο συνδυάζει εκλεκτικά στοιχεία του Μεξικού και μια αφρικανική ατμόσφαιρα.

Διατηρώντας την αυθεντική ατμόσφαιρα και τις στέγες palapa εξωτερικά, οι αρχιτέκτονες εργάστηκαν για να δημιουργήσουν εσωτερικούς χώρους με βάση τα συμφραζόμενα που αντιμετωπίζουν τις παθολογίες που υπέστη η αρχική δομή λόγω της άμεσης έκθεσής του στον τροπικό ήλιο και στον ωκεανό, αφήνοντας τις λιγότερες πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση προέρχονται από τοπικούς πόρους. Για τα ζεστά εσωτερικά στοιχεία, όπως χωρίσματα, πόρτες ντουλαπιών και έπιπλα, σχεδιασμένα εξ ολοκλήρου από το ΚΥΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, οι αρχιτέκτονες επέλεξαν το γηγενές ξύλο Parota, ανθεκτικό στην υγρασία και την αλατότητα. Οι προηγουμένως χρωματισμένοι εσωτερικοί τοίχοι είναι σκόπιμα βαμμένοι λευκοί, συμπληρώνουν τα εσωτερικά στοιχεία και χρησιμεύουν ως ουδέτερο σκηνικό που δεν μειώνει την εκπληκτική θέα. Νέα σταθερά στοιχεία, όπως κουφώματα, νεροχύτες και μπανιέρες, είναι κατασκευασμένα από χυτοσίδηρο, το οποίο συνδυάζεται με τη ζεστή πινελιά του τοπικού ξύλου Parota, δημιουργώντας ένα ασυνήθιστο, ρουστίκ και φιλόξενο περιβάλλον.

Οι αυθεντικές ξύλινες πόρτες και παράθυρα έχουν αποκατασταθεί και βελτιωθεί και φέρει επανάσταση με ένα νέο βενετσιάνικο δάπεδο από τζαζ και μετατράπηκε σε απλούς παρενθετικούς χώρους που επεκτείνουν τους εσωτερικούς χώρους και αφήνουν τη ζούγκλα μέσα.

«Το έργο αποτελείται από μια σειρά μικρών ιδιωτικών χώρων που θολώνουν τα συνήθη όρια μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία με το φυσικό περιβάλλον διατηρώντας παράλληλα μια οικεία και οικεία ατμόσφαιρα».

Λέει οι ιδρυτές του ΚΥΡΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Dante Borgo και Isabella Eriksson.

Ως εκ τούτου, οι νέες χωρικές παρεμβάσεις στις βίλες γιορτάζουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Ένα υπαίθριο ντους που ορίζεται από πέτρες που δημιουργούν έναν απομονωμένο τοίχο ανοίγει προς τον ουρανό και τα δέντρα, μια εξωτερική μπανιέρα από μπετόν με θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό επιτρέπει στους επισκέπτες να βυθιστούν στη φύση. Μικρότερα υπαίθρια ντους και βεράντες αλληλεπιδρούν με το τοπίο της ζούγκλας και τον ορίζοντα της θάλασσας.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό Βρίσκεται στο κάτω μέρος της πλαγιάς, είναι η πλατφόρμα γιόγκα που έχει τη μορφή ενός τέλειου ημικύκλου, ανάμεσα στις δασικές όχθες. Η περικοπή στο τοπίο ενισχύεται από τον ad hoc τοίχο συγκράτησης χτισμένο σε τοπική πέτρα. Το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό ξύλο Cumaru, φυσικά ανθεκτικό στη φθορά και τα σκληρά κλίματα. Δίπλα στην πλατφόρμα, οι πέτρινοι καλλιεργητές στεγάζουν ένα μαγευτικό δέντρο Papelillo που πλαισιώνει την ειδυλλιακή θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό, βοηθώντας να δημιουργήσει το ιδανικό μέρος για να ασκηθείτε και να απολαύσετε τη θεραπευτική και χαλαρωτική δύναμη της φύσης.

Πληροφορίες έργου

Όνομα έργου: Βίλα Pelìcanos Sayulita
Γραφείο Αρχιτεκτονικής: ΚΥΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ (Sima Agisheva, Dante Borgo, Isabella Eriksson)
Ομάδα έργου: Angie Guzmán, Paulina Castro, Mave Zurita, Luis Gordian, Brenda Cibrian, Pablo Alemán
Σχεδιασμός επίπλων: ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιστοσελίδα: www.mainoffice.eu
Τοποθεσία: Nayarit, Μεξικό
Έτος ολοκλήρωσης: Οκτώβριος 2020
Εργολάβος: Terraza Construcciones, Sayulita (Μεξικό)
Περιοχή κατασκευής (m2): 340 m2
Πελάτης: Private
Φωτογράφος: © Rafael Gamo

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση