αρχιτεκτονική

Ένα διαφανές δοχείο που περιβάλλεται από τη φύση, το "Teca House" του Federico Delrosso

Το Teca House είναι ένα διαφανές δοχείο βυθισμένο στη φύση Federico Delrosso Architects
Ένα διαφανές δοχείο που περιβάλλεται από τη φύση, το "Teca House" του Federico Delrosso Έχει αλλάξει: 2021-06-29 di Βενέδικτος Λουλούδια

Η έννοια του διαφανές δοχείο Εμπνευσμένο από το Philip Johnson's Glass House, το κτίριο "Teca House" γεννήθηκε από τα ερείπια ενός ρουστίκ κτηρίου στους λόφους Biella.

Καταλήφθηκε με ένα μινιμαλιστική προσέγγισηΤο Teca House είναι ένα σύγχρονο κτίριο που γεννήθηκε από την επαγγελματική φιλία μεταξύ του Federico Delrosso, ενός Μιλάνο αρχιτέκτονα και σχεδιαστή της προέλευσης Biella, και του πελάτη, Alberto Savio, ενός επιχειρηματία υφασμάτων στην περιοχή.

Το έργο, το οποίο συνίσταται στην ανάκτηση ενός μικρού ρουστίκ κτηρίου στο υπέροχο περιβάλλον των λόφων της Biella, βασίζεται σε παρέμβαση αναστροφή σύνθεσης, που φέρνει προς τα έξω, αποϋλοποίηση, ένα μικρό προϋπάρχον ρουστίκ όγκο που δίνει ζωή σε μια νέα λειτουργία στην περιοχή. Από τις «ρίζες» ενός αγροτικού παρελθόντος, που τώρα είναι αχρησιμοποίητο, του οποίου διατηρούνται τα σημάδια, γεννιέται ένα σύγχρονο έργο, ριζωμένο στην περιοχή και σε ισορροπία με αυτό, αλλά ταυτόχρονα διαποτίζεται με νέες δυνατότητες χρήσης. 

Ένα διαφανές δοχείο στη φύση

Το κτίριο, η οποία εμπνέεται από το Glass House της Philip Johnson, έχει εμβαδόν περίπου 80 τετραγωνικών μέτρων που εκτείνεται κατά άλλα 50 ανοίγοντας τα συρόμενα γυάλινα τοιχώματα που περιβάλλουν πλήρως τον όγκο. Εκεί ευελιξία του έργου, καθιστά αυτόν τον χώρο ιδανικό για συνεδριάσεις ή οικοδεσπότης ένα κοκτέιλ εργασίας αλλά είναι επίσης ένα οικείο καταφύγιο για ανάγνωση ή πρακτική γιόγκα. Μπορεί επίσης να μετατραπεί σε ένα καταλύματα επισκεπτών περιστασιακά γεγονότα του ιδιοκτήτη και της συζύγου του που ζουν κοντά, σε μια βίλα που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου. Το Teca House σχεδιάστηκε ως ένα πολύτιμο πολιτιστικό δοχείο, ένα ορόσημο με στόχο τη δημιουργία νέων ευκαιριών για σχέσεις με την περιοχή Biella.  

 «Σε αυτό το έργο, το Teca διατηρεί τον άνθρωπο και τα συναισθήματά του. Μια προνομιακή και ποιητική άποψη, μια απόλυτη εμβάπτιση στη φύση, σχεδόν σαν ο χρήστης να ανασταλεί στο κενό. Ταυτόχρονα λειτουργεί αρνητικά: το βλέμμα στην πραγματικότητα στρέφεται από το εσωτερικό προς το εξωτερικό, για να δείξει την κεντρικότητα του ανθρώπου ».

Ο Federico Delrosso δηλώνει.

Il σχέση μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος και μεταξύ του «έργου» και του πλαισίου ισορροπείται χωρίς να μεταβάλλεται η διαστατική ισορροπία του τόπου, επίσης θα ενισχύσει την περιβαλλοντική του αξία και θα γίνει σημείο αναφοράς όχι μόνο πολιτιστικό αλλά και οπτικό. Το αγροτικό τείχος γίνεται η βάση, η σύνδεση με το έδαφος από το οποίο γεννιέται η νέα παρέμβαση, ελαφρύ και διαφανές: μια συγκεκριμένη κατασκευή που ανοίγει προς το τοπίο με δύο μεγάλες οριζόντιες πτέρυγες και ένα πλήρως ανοιχτό γυάλινο δέρμα που το περικλείει. .

Η αρχιτεκτονική διάταξη δημιουργήθηκε με την πρόθεση να ευνοήσει τις σωστές ηλιακές συνεισφορές: η διαμόρφωση των δαπέδων που εκτείνονται κατά μήκος πέρα ​​από τη γυάλινη θήκη έχουν σκοπό να προστατεύουν από την καλοκαιρινή ηλιακή ακτινοβολία, ευνοώντας τη χειμερινή.

Εκτός από την ανάκτηση της αρχικής πέτρας από το ρουστίκ, χρησιμοποιήθηκαν βιώσιμα υλικά και έμεινε ημιτελής, όπως σκυρόδεμα για δομή και δάπεδα και κόντρα πλακέ σημύδας για έπιπλα και καλύμματα.

Le εξελιγμένες αρχιτεκτονικές και δομικές λύσεις, αν και δεν είναι ορατά εξωτερικά, επέτρεψαν στο κτίριο να ενσωματωθεί σε λύσεις και υλικά υψηλής απόδοσης που αποσκοπούν στην εξάλειψη και τη διόρθωση θερμικών γεφυρών. Η τεχνική των εγκαταστάσεων σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις μόνωσης φέρνουν το κτίριο σε ενεργειακή κλάση A4. Η κατασκευή ενός συστήματος κλιματισμού αντλίας θερμότητας αέρα-αέρα ενιαίας ενέργειας σε συνδυασμό με ακτινοβόλα δάπεδα και πηνία ανεμιστήρα, το σύστημα VMC και το φωτοβολταϊκό σύστημα υψηλής απόδοσης, εγγυώνται περιβαλλοντική άνεση, καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους και με οποιεσδήποτε εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες .

«Όταν αγόρασα το μικρό ερείπιο και τη γη όπου βρίσκεται τώρα Teca House, Δεν είχα ιδέα τι θα μπορούσε να γίνει. " racconta Αλμπέρτο ​​Σάβιο. «Η σύγκριση με Φεντερίκο Ντελρόσο, με την οποία μου ενώνει μια ειλικρινή επαγγελματική σχέση και φιλία, το όραμα της αρχιτεκτονικής και ο ρόλος που μπορεί και πρέπει να έχει, με γοήτευσε και με έπεισε για την ευκαιρία που μου πρόσφερε αυτό το μέρος: να μπορώ να αφήσω ένα σημάδι που έμεινε πέρα ​​από το δικό μου και ο χρόνος της οικογένειάς μου. Με αυτήν την επίγνωση, αποδέχτηκα τις προτάσεις του έργου. Ήταν μια πρόκληση να συνοδεύσουμε τη δημιουργική διαδικασία του Federico: πίσω από κάθε λεπτομέρεια υπάρχουν σχέδια, σκέψεις, λύσεις που απορρίφθηκαν υπέρ αυτού που επιτεύχθηκε τότε. Μια δίκαιη, ειλικρινή και κοινή λογική προσέγγιση. Απόλυτη προσοχή στο τοπίο, τους χώρους, τα υλικά και τα φινιρίσματα. Ένα σημάδι που έχει γίνει όνειρο

Το έργο "Teca House" παρουσιάστηκε στην έκθεση "Time space وجود" στο Palazzo Mora, που δημιουργήθηκε με την ευκαιρία της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής XXVI στη Βενετία 2018 και είναι ο πρωταγωνιστής του βίντεο στο Federico Delrosso "Dreaming the Real" σε σκηνοθεσία Luca De Santis και επιμέλεια του Davide Giannella, και παρουσιάστηκε στο MDFF 2018.

Πληροφορίες έργου

Όνομα έργου: Teca House
Ιστοσελίδα: www.tecahouse.org
Γραφείο Αρχιτεκτονικής: Αρχιτέκτονες Federico Delrosso
Πελάτης: TETI Srl
Τοποθεσία: Biella, Ιταλία
Έτος ολοκλήρωσης: 2020
Συνολική έκταση: 130 τμ
Εντυπωσιακό: Έργα AI
Μηχανικά: Στούντιο Bonomi 
Εργολάβος: Κατασκευή Panuccio
Αρχιτεκτονικός φωτογράφος: Ματέο Πιάτσα

Κατασκευαστές / μάρκες

Προσαρμοσμένος σχεδιασμός επίπλων: Φεντερίκο Ντελρόσο
Φωτισμός: Νταβιντεγρόπι
Έπιπλα: Χένριτι
Κουζίνα: Αρχιτεκτονικά στοιχεία Niva
Βρύσες: Σχεδίαση Cea
Στυλ φυτού: Anna Scaravella, αρχιτέκτονας και αρχιτέκτονας τοπίου

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση