αρχιτεκτονική

Το Santo Tirso House, Hous3 ερμηνεύει το στερεότυπο του παραδοσιακού πορτογαλικού σπιτιού

Το Santo Tirso House, Hous3 ερμηνεύει το στερεότυπο του παραδοσιακού πορτογαλικού σπιτιού Έχει αλλάξει: 2021-08-04 di Βενέδικτος Λουλούδια

Στο Santo Tirso της Πορτογαλίας, το στούντιο αρχιτεκτονικής Hous3 ερμηνεύει το στερεότυπο του παραδοσιακού πορτογαλικού σπιτιού.

Από το δρόμο μπορείτε να δείτε το σπίτι, σε έναν μικρό λόφο, μια έντονα σκοτεινή σιλουέτα σε αντίθεση με το φυσικό του περιβάλλον, με ευρεία θέα στο Σάντο Τίρσο. Οι απλές γραμμές του είναι η επανερμηνεία του παραδοσιακού πορτογαλικού σπιτιού, με στέγη αετωμάτων. "Ξεκινήσαμε καθορίζοντας έναν άξονα βορρά-ανατολικά-νοτιοανατολικά στη διαμήκη κατεύθυνση του εδάφους και προσανατολιστήκαμε στην καλύτερη θέα του τόπου ». Και σε αυτόν τον γραμμικό προσανατολισμό, ο κύριος τόμος είναι διατεταγμένος με παιχνιδιάρικο τρόπο αναδιαμόρφωση του παραδοσιακού σπιτιού, το οποίο γίνεται αισθητό στο τοπίο.

Σε αυτό επισυνάπτεται ένας μικρότερος τόμος, ο οποίος εκτός από την ολοκλήρωση των λειτουργικών αναγκών του σπιτιού είναι επίσης μια υπαινιγμός στα παραρτήματα που παραδοσιακά αποτελούν σταθερές προσθήκες στο κυρίως σπίτι. Αυτός ο τόμος αποκλίνει από την είσοδο στην παρτίδα για να δημιουργήσει ένα είδος εξωτερικού αιθρίου αποσυμπίεσης. Και στην απλότητα της σύνθεσης αυτών των δύο τόμων, προωθείται μια διαισθητική κατανόηση των χώρων, προσκαλώντας μας να μπείτε.

Όσον αφορά την κατανομή των λειτουργιών, η αίθουσα υποδοχής είναι το πρώτο σημείο επαφής με το σπίτι, που μας οδηγεί στους κεντρικούς και κοινούς χώρους του σπιτιού: τραπεζαρία, σαλόνι και κουζίνα, μεγάλη και γενναιόδωρη με άπλετο φυσικό φως που προέρχεται από αρνητικός όγκος, που χρησιμοποιείται ως επέκταση του εσωτερικού δωματίου προς τα έξω, προς την πισίνα και την εξωτερική τραπεζαρία, εκμεταλλευόμενος το ρυθμικό παιχνίδι φωτός το απόγευμα.

Αυτό το κεντρικό μπλοκ μας επιτρέπει επίσης χωρίστε δύο χώρους που έπρεπε να είναι ανεξάρτητο: για τον νοτιοανατολικό, τον ιδιωτικό χώρο, ένας διάδρομος διανέμει τα δωμάτια και ένα μικρό γραφείο, όλα με εξωτερικούς χώρους προσβάσιμους μέσω γυάλινων θυρών που ισορροπούν την θέα και φυσικές συνδέσεις με το τοπίο κάθε δωματίου.

Βορειοανατολικός, οι τεχνικοί χώροι διαβίωσης και εργασίας, με διπλό ύψος · Σε αυτές τις δύο περιοχές, το παραδοσιακό σχήμα της οροφής αερίου επέτρεψε στους εσωτερικούς χώρους να μοντελοποιηθούν για να συμπληρώσουν τη φύση των λειτουργιών, δημιουργώντας ένα μέρος για ανάγνωση και μελέτη. Χάρη στην απλότητα και τη συνάφεια του εσωτερικού του σχεδιασμού, με ελαφριούς, μινιμαλιστικούς και λείους τοίχους, προσφέρει έναν ήσυχο χώρο διαβίωσης. Σε αντίθεση με το σκοτεινό εξωτερικό, όπου το μαύρο πλακάκι και το πεύκο μαζί με την απλή μορφή του κτιρίου δημιουργούν μια εντυπωσιακή γραφική σιλουέτα στο τοπίο. Συνολικά, μέσω της αντιπαράθεσης των υλικών της πρόσοψης, πλησιάζουμε το φυσικό, το όμορφο, όπου ελπίζουμε ότι οι κάτοικοί του θα είναι ευτυχισμένοι.

Πληροφορίες έργου

Όνομα έργου: Σπίτι Santo Tirso
Αρχιτεκτονική Ofce: Σώμα3
Ιστοσελίδα: https://hous3.pt/about
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: geral@hous3.pt
Facebook: https://www.facebook.com/hous3.arquitectura/
Instagram: https://www.instagram.com/hous3.arquitectura/
Τοποθεσία: Σάντο Τίρσο, Πορτογαλία
Έτος ολοκλήρωσης: 2020
Tαυθεντική περιοχή: 286τμ
Αρχιτεκτονικός φωτογράφος: Ivo Tavares Studio
Ιστοσελίδα: www.ivotavares.net
Facebook: www.facebook.com/ivotavaresstudio
Instagram: www.instagram.com/ivotavaresstudio

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση