αρχιτεκτονική

ανακαίνιση ενός μεγάλου και στενού σπιτιού στη Beira Mar

Ανακαίνιση ενός μεγάλου και στενού σπιτιού στο Beira Mar - Paulo Martin ARQ & DESIGN
ανακαίνιση ενός μεγάλου και στενού σπιτιού στη Beira Mar Έχει αλλάξει: 2021-06-12 di Βενέδικτος Λουλούδια

Βρίσκεται σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές και ιστορικές γειτονιές του Aveiro (Beira Mar), αυτό το μακρύ και στενό σπίτι είναι το αποτέλεσμα της μια παθιασμένη και εμπνευσμένη ανακαίνιση, η οποία σκοπεύει να δώσει στην πόλη και στους χρήστες της έναν ελεύθερο τρόπο ζωής σε επαφή με εξωτερικούς χώρους, με τον ήχο των γλάρων και τη μυρωδιά της θαλασσινής αύρας, το χρώμα του ουρανού και το πράσινο της βλάστησης.

Χτισμένο σε οικόπεδο μήκους 30 μέτρων και πλάτους 2,5 μέτρων, ένα μακρύ και στενό σπίτι που επιβάλλει επισήμως έναν κατοικήσιμο διάδρομο και ο οποίος, από τη στιγμή της εισόδου, είναι γεμάτος στιγμές σκοταδιού, φωτός, έκπληξης, ανακάλυψης, συμπίεσης και, τέλος, προσφέρει… το αίθριο της αυλής!

με νηφάλια και στοιχειώδη υλικά Οι βασικές και βασικές λειτουργίες καλύπτονται από σκυρόδεμα, όπως το δάπεδο και ο χώρος που στεγάζει τα μπάνια και τον χώρο εξυπηρέτησης. Το κτίριο ήταν επενδυμένο και προστατευμένο με σκούρο πράσινο απόχρωση γυψοσανίδας, προστατευμένο αυστηρά για τον νέο και αναζωογονητικό κύκλο ζωής του.

Αν από τη μία πλευρά θέλουμε ένα σκοτεινό και οικείο εσωτερικό περιβάλλονή, με εννοιολογική και πρακτική αντίθεση, το εξωτερικό είναι λευκό, μια σκόπιμα αντανακλαστική επιφάνεια που πλημμυρίζει το σπίτι με φως, μερικές φορές διασκορπισμένο και απαλό, μερικές φορές άμεσο και έντονο, όπως η αντανάκλαση των διαφόρων διαθέσεων αυτών που ζουν εκεί.

Όσον αφορά το σχεδιασμό, όλες οι κοινωνικές λειτουργίες έχουν σχεδιαστεί για να πραγματοποιούνται στο ισόγειο, σε άμεση επαφή με το αίθριο της αυλής του σπιτιού, ενώ στον επάνω όροφο προορίζεται τόσο για τα υπνοδωμάτια όσο και για το σολάριουμ, προστατευμένο οπτικά από τα ανεπιθύμητα μάτια από μια κουρτίνα φυτών. Αυτό το σπίτι σχεδιάστηκε για να ζει και να ζει στην ιδιωτικότητα και τη φρεσκάδα του εξωτερικού, σε αρμονία με το παρελθόν και με βαθύ σεβασμό για το μέλλον.

Πληροφορίες έργου

ΕΚΚΙΝΗΣΗ / ΤΕΛΙΚΟ: 2017/2018
ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ: 131 τμ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ: Πάολο Μάρτινς | Αρχιτέκτονας
Γραφείο Αρχιτεκτονικής: PAUL MARTINS ARQ & DESIGN
Ιστοσελίδα: www.paulomartins.com.pt
ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΣ: Bruno Alvarinhas | Αρχιτέκτονας
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Μηχανικοί R5
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: Isolterm
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ: Ivo Tavares Studio - αρχιτεκτονικός φωτογράφος /
Ιστοσελίδα: www.ivotavares.net

Υλικά:

Αστραπή: Αρτέμη, Λουσεπλάν
Υδραυλικά φωτιστικά: Καταλανική κεραμική
Συσκευές: Teka

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση