αρχιτεκτονική

Ανακαίνιση ιστορικού κτηρίου στο Foz, Πόρτο | Ως Αρκουτέκτονος

Ανακαίνιση ιστορικού κτηρίου στο Foz, Πόρτο - As Arquitectos
Ανακαίνιση ιστορικού κτηρίου στο Foz, Πόρτο | Ως Αρκουτέκτονος Έχει αλλάξει: 2021-07-17 di Βενέδικτος Λουλούδια

Αυτό το έργο ανακαίνισης ενός ιστορικού κτηρίου που βρίσκεται στο κέντρο του Foz do Douro, στην πόλη του Πόρτο, επιδιώκει να αναζωογονήσει ένα από τα τυπικά παλιά σπίτια στην περιοχή και προσαρμόστε το στις τρέχουσες ανάγκες. Αν και το εσωτερικό έχει κατεδαφιστεί πλήρως, οι εξωτερικοί τοίχοι του παλιού σπιτιού έχουν διατηρηθεί.

Στην ανακαίνιση Προστέθηκε ένας επιπλέον όροφος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως dormer με επικάλυψη με ψευδάργυρο και δημιουργώντας 5 ορόφους μέσα στους παλιούς τοίχους αντί για 3. Εκτός από τις λεπτομέρειες του γρανίτη που προστέθηκαν στην αναπαλαιωμένη πρόσοψη, οι εξωτερικοί τοίχοι έχουν καλυφθεί πλήρως με ζωγραφισμένα στο χέρι πλακάκια, τυπικά παλαιών κτιρίων του πόλη του Πόρτο, για την προστασία τους από την υγρασία ενός παράκτιου περιβάλλοντος.

Οι παρεμβάσεις αναδιάρθρωσης

Το ιστορικό κτήριο ακόμα και μετά τις ανακαινίσεις ταιριάζει αρμονικά στο περιβάλλον με σεβασμό στο ύψος των γειτονικών ιδιοτήτων και στον χαρακτήρα των προσόψεων. Όλα είναι νέα μέσα, όπου τα δύο χαμηλότερα επίπεδα συναντιούνται σε έναν εμπορικό χώρο διπλού ύψους, φωτεινό και εξοπλισμένο με μεγάλα παράθυρα που δίνουν ορατότητα από και προς το δρόμο. Δύο τρίποδοι έχουν χτιστεί στους επάνω ορόφους: το ένα με θέα στη θάλασσα και το άλλο με θέα στην πόλη. Υπάρχει μια σκάλα από γρανίτη για πρόσβαση στα διαμερίσματα από τον παράδρομο.

Τα δύο διαμερίσματα Είναι σχεδόν συμμετρικά και έχουν μεγάλο χώρο διπλού ύψους στον πρώτο όροφο χρησιμοποιώντας τα πέντε γωνιακά παράθυρα της αρχικής κατασκευής. Στον όροφο αυτό υπάρχει το σαλόνι-κουζίνα και ένα μπάνιο. Ο πρώτος όροφος συνδέεται χωρικά με ημιώροφο με διπλό ύψος και εκτεθειμένη χαλύβδινη κατασκευή όπου υπάρχει ανοιχτή μελέτη και πλήρες μπάνιο.

Υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο στο τρίτο όροφο, Με μια καταπληκτική θέα αντίστροφα μεγάλος ή προς την αρχαία πόλη του Φοζ. Μια σκάλα από ελαφρύ μέταλλο και ξύλο δημιουργεί έναν ελκυστικό τρόπο σύνδεσης όλων των επιπέδων. Το διαμέρισμα πέργκολα σε ξύλινες ράγες διαχωρίζει τη σκάλα και ενσωματώνεται με το χώρο και με τα δρύινα ξύλινα πηχάκια που ευθυγραμμίζουν τους τοίχους. Το ξύλο που καλύπτει ορισμένες περιοχές προσφέρει μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Πληροφορίες έργου

Όνομα έργου: Πρίντι Φοζ
Γραφείο Αρχιτεκτονικής: Ως Αρκουτέκτονος
Κύριος αρχιτέκτονας: Άντρς Στέμπερσκι
Ιστοσελίδα: https://asarquitecto.com
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: as@asarquitecto.com
Τοπική ομάδα: A43 Arquitectura
Κατασκευαστική Εταιρεία: Soc. Const. Almeidas & Magalhaes Lda.
Τοποθεσία: Πόρτο, Πορτογαλία
Έτος ολοκλήρωσης: 2020
Συνολική έκταση: 507τμ
Αρχιτεκτονικός φωτογράφος: Στούντιο Ivo Tavares
Ιστοσελίδα: www.ivotavares.net
Facebook: www.facebook.com/ivotavaresstudio
Instagram: www.instagram.com/ivotavaresstudio

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση