αρχιτεκτονική

Ανακατασκευή και επέκταση στο Πόρτο, στη Rua Miguel Bombarda | Paula Santos Arquitectura

Ανακατασκευή και επέκταση στο Πόρτο, στη Rua Miguel Bombarda | Paula Santos Arquitectura
Ανακατασκευή και επέκταση στο Πόρτο, στη Rua Miguel Bombarda | Paula Santos Arquitectura Έχει αλλάξει: 2022-05-09 di Βενέδικτος Λουλούδια

Στόχος του έργου ήταν η ανοικοδόμηση και l 'επέκταση ενός κτιρίου κατοικιών σε έναν από τους πιο εμβληματικούς δρόμους του Πόρτο, Rua Miguel Bombarda, όπου υπάρχουν αρκετές γκαλερί τέχνης. Το υπάρχον κτίριο, το οποίο ήδη έδειχνε κάποια σημάδια φθοράς, ήταν ελάχιστης σημασίας. Το βάθος της παρτίδας επέτρεψε την σχεδιασμός κήπου αλλά και άλλου αυτόνομου κτιρίου.

Το έργο αξιοποίησε ελάχιστα την υπάρχουσα κατασκευή, με εξαίρεση τον κύριο τοίχο της πρόσοψης και τα αντίστοιχα ανοίγματα, των οποίων οι μετρήσεις έχουν διατηρηθεί. Το όμορφο γρανιτένιο μπαλκόνι έχει επίσης διατηρηθεί και μαζί με το συμπαγές τούβλο που έχει τοποθετηθεί στο ισόγειο αντιπροσωπεύουν τα κύρια χαρακτηριστικά της πρόσοψης.

Ένας μεγάλος πλαϊνός διάδρομος δίνει πρόσβαση στην είσοδο του κτιρίου, στη σκάλα και στον ανελκυστήρα και εξακολουθεί να επιτρέπει τη διέλευση στον κήπο μέσα στο τετράγωνο, ανώμαλο ως προς το δρόμο. Οι κάθετες είσοδοι φωτίζονται από φεγγίτη. Μέσα στο οικόπεδο, με θέα στους κήπους των γειτόνων, η πίσω πρόσοψη σχεδιάστηκε με α επένδυση από συμπαγές τούβλο στη βάση. Η άλλη αυτόνομη κατασκευή σχεδιάστηκε επίσης με επένδυση από συμπαγές τούβλο τοποθετημένη οριζόντια και κάθετα.

Τα οκτώ από τα δέκα σπίτια του κτιρίου είναι τύπου ενός υπνοδωματίου. Στον πρώτο και στον τελευταίο όροφο, ημιανεξάρτητες κατοικίες τύπου δύο υπνοδωματίων σχεδιάστηκαν για να λύσουν τη βάση και την κορυφή του κτιρίου. Μέσα σε κάθε σπίτι το σκυρόδεμα είναι το κυρίαρχο υλικό όπως και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

Πληροφορίες έργου

Όνομα έργου: Κτήριο κατοικιών Miguel Bombarda
Γραφείο Αρχιτεκτονικής: Paula Santos Arquitectura
Κύριος αρχιτέκτονας: Πάουλα Σάντος
Ομάδα: Rúben Domingues, José Bartolo και Carmen Estima
Ιστοσελίδα: www.paulasantosarq.com
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: mail@paulasantosarq.com
Facebook: www.facebook.com/paulasantosarquitectura
Instagram: www.instagram.com/paulasantos_arquitectura
Τοποθεσία: Πόρτο
Έτος ολοκλήρωσης: 2019
Συνολική έκταση: 1180 m2
Αρχιτεκτονικός φωτογράφος: Στούντιο Ivo Tavares
Ιστοσελίδα: www.ivotavares.net
Facebook: www.facebook.com/ivotavaresstudio
Instagram: www.instagram.com/ivotavaresstudio

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση