αρχιτεκτονική

Η νέα έδρα Snam στο Μιλάνο από τον Piuarch, στο επίκεντρο των μεθόδων εργασίας του μέλλοντος, των κοινωνικών σχέσεων και του διαλόγου με το φυσικό περιβάλλον

Η νέα έδρα Snam στο Μιλάνο από τον Piuarch, στο επίκεντρο των μεθόδων εργασίας του μέλλοντος, των κοινωνικών σχέσεων και του διαλόγου με το φυσικό περιβάλλον Έχει αλλάξει: 2021-05-26 di Βενέδικτος Λουλούδια

Αποκαλύφθηκε το έργο του στούντιο Piuarch για το νέα έδρα Snam στο Μιλάνο, θα κατασκευαστεί έως το 2024 και θα κατασκευαστεί μεταξύ μέσω Condino και μέσω Vezza d'Oglio στην περιοχή Symbiosis του Covivio, ένα έργο αστικής αναγέννησης καινοτόμο και βιώσιμο, με μηδενικές τοπικές εκπομπές και ενέργεια που παράγεται κυρίως από ανανεώσιμες πηγές.

Το έργο της Piuarch ήταν ο νικητής ενός διεθνούς διαγωνισμού κατόπιν πρόσκλησης, το κτίριο, με συνολική έκταση περίπου 19.000 τετραγωνικών μέτρων, θα αποτελείται από τρεις υπερτιθέμενους όγκους χωρισμένους σε 14 ορόφους με μηδενικές τοπικές εκπομπές και με ενέργεια που παράγεται κυρίως από ανανεώσιμες πηγές.

Πάντα προσεκτικός στις αξίες της ποιότητας του περιβάλλοντος και της σχέσης με το περιβάλλον, η Piuarch υπογραμμίζει εδώ τη δέσμευσή της για ένα σχέδιο προσανατολισμένο στην αειφορία της ενέργειας, του κοινωνικού, του τοπίου και της καινοτομίας.

Στο πάρκο υπάρχει επίσης ένα πράσινο θέατρο, το οποίο μπορεί επίσης να είναι ανοιχτό σε πολίτες με υπαίθριες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

«Στο έργο για το Snam θεωρήσαμε μια διευρυμένη έννοια της αρχιτεκτονικής, η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας. Περάσαμε πέρα ​​από την κλίμακα των συμβατικών τεχνητών περιβαλλόντων που βρίσκουμε σε χώρους εργασίας, τοπία και αστικό σχεδιασμό, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε έναν ειλικρινή διάλογο μεταξύ του φυσικού περιβάλλοντος, των λειτουργικών και των κοινών χώρων. ".

Αυτά είναι τα λόγια των αρχιτεκτόνων που έχουν διαμορφώσει μια ιδέα που εστιάζει στους ανθρώπους και τις μεθόδους εργασίας του μέλλοντος, ενσωματώνοντας ένα ευρύ φάσμα στοιχείων για να καλύψουν τις ανάγκες του αύριο: εκτός από γραφεία, ευέλικτα και αποτελεσματικά, θα φιλοξενήσει διάφορος χωρίς αποκλεισμούς χώρους αφιερωμένους στην κοινωνικότητα.

Η εναλλαγή εργασιακών περιβαλλόντων με χώρους αφιερωμένους στη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία θα συνοδεύεται επίσης από υπηρεσίες που θα βοηθήσουν στη διασφάλιση υψηλών επιπέδων ευημερίας για τους ανθρώπους.

Ένας χώρος όπου τογραφείο Δεν είναι πλέον απλώς ένας φυσικός τόπος εργασίας, αλλά ένας προορισμός, ένα πλαίσιο στο οποίο θα δημιουργήσει αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους και θα βιώσει την αίσθηση της κοινότητας.

Μια ιδέα που εστιάζει στους ανθρώπους και στις μεθόδους εργασίας του μέλλοντος, ενσωματώνοντας ένα ευρύ φάσμα στοιχείων για να καλύψει τις ανάγκες του αύριο: εκτός από γραφεία, ευέλικτα και αποτελεσματικά, θα φιλοξενήσει διάφορους χώρους χωρίς αποκλεισμούς αφιερωμένους στην κοινωνικοποίηση.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές πτυχές του έργου είναι το συνέχεια του πρασίνου μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, ο οποίος θα λειτουργήσει ως υποστηρικτής της ποιότητας του αέρα στο χώρο εργασίας. Στην έξω πλευρά θα κατασκευαστεί ένα πάρκο άνω των 8.500 τετραγωνικών μέτρων, του οποίου ο σχεδιασμός είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τον αρχιτέκτονα τοπίου Antonio Perazzi, με ένα θέατρο πρασινάδας, το οποίο μπορεί επίσης να είναι ανοιχτό σε πολίτες με υπαίθριες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Το έργο υιοθετεί μια καινοτόμο προσέγγιση να ανταποκριθούμε σε μερικές από τις μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, πώς να μειώσετε τις εκπομπές CO2, να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα και να κάνετε τις πόλεις πιο βιώσιμες, σύμφωνα με τα κριτήρια βιωσιμότητας της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Sharing Cities.

Η νέα έδρα, για την οποία η εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνία πώλησης με την Covivio, θα τεθεί σε λειτουργία για όλους τους σκοπούς από το πρώτο τρίμηνο του 2024, παράλληλα με την ιστορική φρουρά του San Donato Milanese.

Έξω, θα κατασκευαστεί ένα πάρκο άνω των 8.500 τετραγωνικών μέτρων, ο σχεδιασμός του οποίου είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τον αρχιτέκτονα τοπίου Antonio Perazzi.

Πληροφορίες έργου

Piuarch: Francesco Fresa, Germán Fuenmayor, Gino Garbellini και Monica Tricario
Υπεύθυνοι έργων: Τζιάνι Μόλο, Λούκα Λαζερότι
ΕΡΓΟ ΔΟΜΗΣ: Πρόγραμμα SCE
ΕΡΓΟ ΦΥΤΩΝ: Tekser
ΕΡΓΟ ΤΟΠΟΥ: Στούντιο Antonio Perazzi
ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ: Habitech
ΕΡΓΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: Εταιρεία Μηχανικών Rigone
ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: ARTELIA Ιταλία
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: GAD - Παγκόσμια ανάπτυξη βοήθειας

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση