αρχιτεκτονική

ESTELLA LUXURY SUITES: στην καρδιά του Τορίνο, ένα αποκλειστικό B&B για να νιώσετε σαν στο σπίτι σας

Ιταλία και Συνεργάτες Estella Luxury Suites
ESTELLA LUXURY SUITES: στην καρδιά του Τορίνο, ένα αποκλειστικό B&B για να νιώσετε σαν στο σπίτι σας Έχει αλλάξει: 2019-03-21 di Βενέδικτος Λουλούδια

Το σχέδιο ανακαίνιση της αρχιτεκτονικής επιχείρησης Την Ιταλία και τους συνεργάτες έχει μετατρέψει τους χώρους των παλαιών εγκαταλειμμένων γραφείων σε ένα μικρό κόσμημα, που φροντίζεται σε κάθε λεπτομέρεια για να καλωσορίσει και να κάνει τουρίστες και επαγγελματίες ταξιδιώτες να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.

Πέντε φιλόξενες, πλήρως ηχομονωμένες σουίτες - τρία διαμερίσματα δύο δωματίων με σαλόνι και υπνοδωμάτιο και δύο διαμερίσματα ενός δωματίου - φτιαγμένα σε αποχρώσεις που κυμαίνονται από γκρι-γκρι έως μπλε, από πράσινο βενζίνης έως μπορντό, διακοσμημένα με ορείχαλκο και θερμαίνονται με βελούδο, που ξεχωρίζουν ανάμεσα στις επιλεγμένες αποχρώσεις της άμμου ως βασικό χρώμα.

Το τελικό αποτέλεσμα του έργου ανακαίνισης της Ιταλίας και των Εταίρων είναι ένα ζεστό και κομψό περιβάλλον, με πινελιές πιο σκούρες αποχρώσεις, στις κουρτίνες ή στα κεφαλάρια των κρεβατιών και συμπληρώνεται από το κανάλι καρυδιά που επιλέγεται για τα ράφια του μπάνιου.

Ο αρχικός χώρος, περίπου τετραγωνικών μέτρων 220, είχε προηγουμένως καταληφθεί από ένα ασφαλιστικό γραφείο, το οποίο παρέμεινε σε απόλυτη κατάσταση εγκατάλειψης. Με την αλλαγή της προβλεπόμενης χρήσης, η εσωτερική διανομή αναθεωρήθηκε πλήρως, οι εγκαταστάσεις επανασχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκε η διάλυση των οικιστικών μονάδων.
"Ο πελάτης μας ζήτησε να κατασκευάσουμε πέντε διαμερίσματα εκτός από έναν μικρό κοινόχρηστο χώρο, το λόμπι και το διάδρομο", λέει ο αρχιτέκτονας Matteo Italia, "Αλλά πάνω απ 'όλα να συνειδητοποιήσουμε τη σημαντικότερη επιθυμία τους: ότι ο μελλοντικός πελάτης, που εισέρχεται σε αυτόν τον τόπο, θα μπορούσε να αισθάνεται ευπρόσδεκτος σαν στο σπίτι, με την αντίληψη να εισέλθει σε ένα αποκλειστικό χώρο".

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο έργο φωτισμού: για να γίνει ο διάδρομος και το λόμπι άνετα, χωρίς φυσικό φως, εισήχθησαν άμεσα και έμμεσα φώτα, για να επιτευχθεί μια συγκεκριμένη σκηνογραφική επίδραση. Έχει δημιουργηθεί μια μαύρη αυλάκωση - ένα από τα χαρακτηριστικά και επαναλαμβανόμενα χαρακτηριστικά των έργων του στούντιο - μέσα στα οποία έχουν τοποθετηθεί προβολείς λέιζερ iGuzzini, τα οποία εξαφανίζονται εντελώς. Το μαύρο του λαιμού λαμβάνεται στους αριθμούς των ανακουφισμένων δωματίων, φωτισμένο με ακρίβεια από κύβους, επίσης μαύρο.

Το φως διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο και μέσα στα δωμάτια, όπου δημιουργήθηκαν διάφορα πέπλα, με έμμεσο έμμεσο φωτισμό, και στη συνέχεια μπήκαν στα μπάνια για να τονίσουν την υφή των επενδύσεων τοίχων. Οι ιδιωτικές ντουλάπες στο ντουλάπα έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα μπάνια των υπνοδωματίων, με επένδυση λινό.

Στους χώρους των καθισμάτων έχουν επιλεγεί καθίσματα πολυπροπυλενίου Kartell, συνδυασμένα με λάμπες ανάρτησης με χρυσό εσωτερικό, επίσης από την Kartell, ενώ στους υπνοδωμάτια έχουν προστεθεί βελούδινες πολυθρόνες από το Calligaris, σε συνδυασμό με τα δερμάτινα κρεβάτια. Στους τοίχους ξεχωρίζουν μερικές ζωγραφιές με σκίτσα διαφορετικών σχεδιαστών, που επιλέγονται μία προς μία από τον ιδιοκτήτη, οι οποίες ενσωματώνονται πολύ καλά στο περιβάλλον δίνοντας μια ακόμη πινελιά κομψότητας.

Ιταλία και Συνεργάτες Estella Luxury Suites

Οι κουζίνες που έχουν κατασκευαστεί στα διάφορα διαμερίσματα, είναι πλήρεις: κατασκευάζονται από Modulnova σύμφωνα με το σχέδιο της μελέτης, εναλλάσσουν το περιστέρι των μονάδων τοίχων με τους τόνους άμμου των βάσεων.

Για να μετριάσουμε τον θόρυβο και να αυξήσουμε την αίσθηση της ζεστασιάς αυτού του μικρού σαλόνι, το δάπεδο στο διάδρομο επιλέχθηκε να εφαρμόσει ένα χαλί σε ουδέτερους τόνους.

"Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα μαγικό τόπο", σχόλια Matteo Italia, "Όπου ο πελάτης αισθάνεται τυλιγμένος, όπως στο σπίτι, όπου το ανοιχτό χρώμα των τοίχων εναλλάσσεται με ζεστά χρώματα και προσεκτικά επιλεγμένα αντικείμενα σχεδιασμού, τα οποία κάνουν την τοποθεσία αυτή αποκλειστική στην καρδιά της πόλης του Σαβοΐας".

Διεύθυνση: μέσω του San Francesco da Paola 22, Τορίνο
Σχεδιαστής: Arch Matteo Italia - Την Ιταλία και τους συνεργάτες
Έτος: 2018
Είδος παρέμβασης: Αλλαγή χρήσης, ανακαίνισης και εσωτερικού σχεδιασμού
Συνολική έκταση: 220 τ.μ.
προμηθευτές: iGuzzini, Kartell, Calligaris, Modulnova, Globo, Fiora
Φωτογραφία: Federico Moschietto

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση