αρχιτεκτονική

Από την ανακαίνιση ενός σπιτιού έως την αστική αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου του Castelo Branco | PAUL MARTINS ARQ & DESIGN

Casa dos Oleiros Castelo Branco PAULO MARTINS ARQ & DESIGN
Από την ανακαίνιση ενός σπιτιού έως την αστική αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου του Castelo Branco | PAUL MARTINS ARQ & DESIGN Έχει αλλάξει: 2021-09-06 di Βενέδικτος Λουλούδια

Αυτό το σπίτι βρίσκεται στο Castelo Branco, στο παλιό τμήμα της πόλης, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί μια αυξανόμενη κατάσταση φθοράς. Σε απάντηση σε αυτό, το έργο ήθελε να πάρει το περίγραμμα ενός αρχέτυπου, σε μια προσπάθεια να καθιερώσει μια τάση στην αστική κατοχή της πόλης: το αστική αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου και του απασχόληση από νεότερες ηλικιακές ομάδες, κάνοντας αυτό το τμήμα της πόλης για άλλη μια φορά πιο δυναμικό.

Σύμφωνα με αυτήν την πρόθεση, το έργο συνίστατο στο διατηρήστε την αρχική εμφάνιση του σπιτιού στο εξωτερικό, ενώ μέσα στους χώρους έχουν προσαρμοστεί στα τρέχοντα πρότυπα άνεσης και κατοίκησης, με την ένδειξη σύγχρονος μινιμαλισμός. Όσον αφορά το έργο, το σπίτι έχει 2 ορόφους και ένα ημιώροφος. Το ισόγειο προορίζεται για χώρους στάθμευσης, για λόγους φωτισμού, ενώ οι επάνω όροφοι προορίζονται για κοινωνικούς χώρους.

Σε αυτούς τους επάνω ορόφους, με πρόσβαση μέσω της αρχικής σκάλας του κτηρίου, αποκαταστήσαμε το χωρικό πλάτος της οροφής, δίνοντάς του ένα αρκετά γενναιόδωρο ύψος από το δάπεδο μέχρι την οροφή και αφήνοντας το φως να αντανακλά τις λευκές οροφές και τους τοίχους που πλημμυρίζουν ολόκληρο το χώρο που κάποτε ήταν περίφρακτος. Προστέθηκε ένας φεγγίτης στον ημιώροφο, προσφέροντας θέα στο κάστρο από το σταθμό εργασίας και υπενθυμίζοντας ότι αυτός ο σύγχρονος χώρος είναι γεμάτος ιστορία.

Όσον αφορά το υλικά, θέλαμε το έργο να είναι ελαφρύ, ανεπίσημο και φιλόξενο, χρησιμοποιώντας απλά αλλά υψηλής ποιότητας υλικά, ζωγραφική τοίχων και οροφών σε απαλούς τόνους και φινίρισμα πατωμάτων και επίπλων σε πεύκο Scots.

Πληροφορίες έργου

Όνομα έργου: Casa dos Oleiros
Γραφείο Αρχιτεκτονικής: PAUL MARTINS ARQ & DESIGN
Ιστοσελίδα: https://www.paulomartins.com.pt
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: geral@paulomartins.com.pt
Facebook: https://www.facebook.com/PAULOMARTINSARQDESIGN/
Instagram: https://www.instagram.com/paulomartinsarqdesign/
Τοποθεσία: Castelo Branco
Έτος ολοκλήρωσης: 2020
Συνολική έκταση: 110τμ
Αρχιτεκτονικός φωτογράφος: Στούντιο Ivo Tavares
Ιστοσελίδα: www.ivotavares.net
Facebook: www.facebook.com/ivotavaresstudio
Instagram: www.instagram.com/ivotavaresstudio

ΥΛΙΚΑ

Τοίχοι: Γυψοσανίδα
Παρκέ: Πλωτή όροφο Ρίγα
Έπιπλα: MDF

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση