αρχιτεκτονική

Κάρλος Αρόγιο Αρχιτέκτονες / OostCampus

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 002
Κάρλος Αρόγιο Αρχιτέκτονες / OostCampus Έχει αλλάξει: 2012-07-27 di Περιοδικό Κοινωνικής Σχεδιασμός

Τα έργα του OostCampus της Κάρλος Αρόγιο Αρχιτέκτονες σε Oostkamp, ​​Βέλγιο. OostCampus είναι η έδρα της δημόσιας υπηρεσίας, των διοικητικών και κοινωνικών δομών μιας περιοχής στην καρδιά της υπαίθρου γύρω από Μπριζ, ένα πανέμορφο τοπίο που περιγράφεται από δενδροστοιχίες και τα κανάλια, διάστικτη με κάστρα και κτήματα που χτίστηκε κατά τη διάρκεια των αιώνων από πλούσιους εμπόρους από την κοντινή πόλη της Φλάνδρας , και εμπλουτισμένο με διακριτά βιομηχανικά πάρκα με τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπως η Siemens, η Tyco, Εντροπία Ψηφιακή ή EADS.

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 001

Στην 1977 τέσσερις δήμους ομαδοποιήθηκαν, Oostkamp, ​​Hertsberge, Ruddervoorde Waardamme και, ως αποτέλεσμα ενός εθνικού δικαίου που καταργούνται οι περισσότερες από 300 κοινό σε όλο το Βέλγιο. Ομαδοποιήθηκαν υπηρεσίες, αλλά οι εγκαταστάσεις ήταν διασκορπισμένα σε διάφορα δημοτικά κτίρια.

Το 2006, η Πόλη απέκτησε 4 εκτάρια γης με εγκαταστάσεις Coca-Cola που κατασκευάστηκαν το 1992, οι οποίες είχαν καταστεί άνευ αντικειμένου. Βρίσκεται 5 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο του Oostkamp, ​​10 λεπτά με το ποδήλατο από τους άλλους πυρήνες και κοντά στην έξοδο του αυτοκινητόδρομου E-40, η γη προσφέρει τη δυνατότητα ομαδοποίησης δημοτικών υπηρεσιών, βελτιστοποιώντας τις συνέργειες και τις κατασκευές μιας κοινής εικόνας.

Το 2008, η Φλαμανδική Κυβερνητική Αρχιτεκτονική (Vlaams Bouwmeester) ξεκίνησε έναν διεθνή διαγωνισμό ιδεών για την κατασκευή του OostCampus, με ένα σύνθημα που παραφράζει τον Magritte: «Ceci n'est pas… een Administratief centrum».

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 003

Το βραβευμένο έργο, από το στούντιο σε σκηνοθεσία Carlos Arroyo, επέλεξε μια ριζική επαναχρησιμοποίηση του μεγάλου υπάρχοντος βιομηχανικού κτηρίου, συμπεριλαμβανομένων θεμελίων, δαπέδων, δομών στήριξης, εξωτερικού δέρματος, μόνωσης, στεγανοποίησης και όλων των ανακτήσιμων υπηρεσιών και εξοπλισμού: κεντρικό ηλεκτρικό, σύστημα θέρμανσης, σωλήνες νερού, σωλήνες πυρκαγιάς, αποχέτευση, ακόμη και χώρος στάθμευσης, περίφραξη και πρόσβαση.

Η επαναχρησιμοποίηση του υπάρχοντος αποτελεί θεμελιώδες κριτήριο της αειφορίας. Η "γκρίζα ενέργεια" (ενέργεια που χρησιμοποιείται για την παραγωγή κάτι) συχνά απορρίπτεται ή απλώς αγνοείται. Εάν κατεδαφίσουμε μια υπάρχουσα δομή και χτίσουμε μια νέα, θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερη ενέργεια και πόρους από ό, τι το πιο αποδοτικό κτίριο μπορεί να σώσει στη ζωή του.

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 004

Για να μετατραπεί η τεράστια βιομηχανική αίθουσα - με ελάχιστο ίχνος μέγιστα όμως χωρική αποτέλεσμα - ". Φωτεινό τοπίο της άσπρα σύννεφα" Αρόγιο σχέδια σε προστατευμένο εσωτερικό δημόσιο χώρο, τυλιγμένο σε μια Λέπτυνση του κελύφους του GRG (γύψος και ίνες) καλύπτουν το μεγάλο χώρο σαν τεράστια σαπουνόφουσκες. Έχουν παχύ μόνο 7 mm.

Μέσα σε αυτό το τοπίο, ένα σύνολο αρθρωτών συστάδες Παρέχει τις διοικητικές υπηρεσίες και χώρους, με σκοπό να διευκολυνθεί η σχέση μεταξύ των πολιτών και της διοίκησης. Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία είναι ένα από τα βασικά ζητήματα. Επίσης διαφάνεια: η αίθουσα θάλαμος βρίσκεται σε πλήρη θέα στο κέντρο του δημόσιου χώρου, οι πληροφορίες είναι προσβάσιμες, μπορείτε ακόμη και να το σημείο να απεικονίσει το δημοτικό ιστοσελίδα ... και φυσικά να τον εισάγετε και να μιλήσετε με το άτομο που είναι πίσω!

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 005

Τα υλικά είναι απλά και φθηνά, αλλά επιλέγονται και να χρησιμοποιούνται κατά τρόπο πλέον διαθέσιμο ότι θέλουμε να πάμε και να τους αγγίξει. Ορισμένα στοιχεία που τελείωσε με ένα πίλημα που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα μπουκάλια (PET)? απλές συμβουλίων είναι CNC σκαλισμένα να γίνει εξελιγμένα Δαμασκηνό 3D? το δάπεδο είναι η υφιστάμενη βιομηχανική αποθήκη πολυ-σκυρόδεμα, με τις γραμμές της αποθήκευσης, στην οποία ταυτίζεται η νέα σήμανση. Οι ακουστική εργάστηκαν προσεκτικά έξω, και έτσι είναι η μυρωδιά!

Τα υλικά είναι απλά και φθηνά, αλλά επιλέγονται και χρησιμοποιούνται με τέτοιο τρόπο που θέλουμε να τα αγγίξουμε. Ορισμένα στοιχεία είναι φινιρισμένα με τσόχα από ανακυκλωμένα μπουκάλια (PET), το δάπεδο είναι η υπάρχουσα βιομηχανική αποθήκη πολυ τσιμέντου, με τις γραμμές αποθήκευσης, στην οποία τοποθετείται η νέα σήμανση, η προσεκτικά επεξεργασμένη ακουστική.

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 006

Η θερμική άνεση επιτυγχάνεται με ελάχιστη προσπάθεια, χάρη στην τεχνική «θερμικών κρεμμυδιών» που βελτιστοποιεί τις κλιματικές ζώνες ανάλογα με τα επίπεδα πρόσβασης και αξιοποιώντας τη θερμική αδράνεια της σόλας.

Η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο του κτηρίου είναι το ένα τρίτο της μέσης τιμής για συγκρίσιμα κτίρια.

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 007

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 008

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 009

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 010

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 011

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 012

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 013

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 014

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 016

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 017

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 018

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 019

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 020

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 021

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 022

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 023

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 024

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 025

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 026

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 027

carlos arroyooost πανεπιστημιούπολη 028

Έργο: Κάρλος Αρόγιο Αρχιτέκτονες
Φωτογραφία: Μιγκέλ ντε Guzmán

μέσω: Contemporist

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση