αρχιτεκτονική

Ανακαινισμένο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας | Αρχιτεκτονικές του Paulo Moreira

Ανακαινισμένο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αρχιτεκτονικές του Paulo Moreira
Ανακαινισμένο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας | Αρχιτεκτονικές του Paulo Moreira Έχει αλλάξει: 2021-06-29 di Βενέδικτος Λουλούδια

Το διαμέρισμα έχει ανακαινιστεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Αυτό σήμαινε ότι η διαδικασία κατασκευής έπρεπε να προσαρμοστεί για λόγους ασφαλείας, ειδικά επειδή ο χώρος δεν είχε εξωτερικό χώρο. Στην αίθουσα, έχει τοποθετηθεί μια περιοχή διέλευσης από το εξωτερικό προς το εσωτερικό, ένας μικρός νεροχύτης και ένα ντουλάπι παπουτσιών για να ενθαρρύνουν νέες οικιακές συνήθειες.

La χωρική διάταξη Το πρωτότυπο ήταν «πίσω προς τα εμπρός», με τα υπνοδωμάτια να βλέπουν στο δρόμο προς τα νότια και το σαλόνι και την κουζίνα στο πίσω μέρος του κτηρίου που βλέπει προς τα βόρεια. Η διάταξη έχει αντιστραφεί για να γίνει πιο λειτουργική: το σαλόνι και η κουζίνα έχουν μετακινηθεί στο μπροστινό μέρος του κτηρίου και τα υπνοδωμάτια στο πίσω μέρος. Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι ανοιχτοί και ρευστοί, με έπιπλα που βοηθούν στον καθορισμό της λειτουργίας τους. Οι κολώνες και τα δοκάρια από μπετόν έχουν αφεθεί εκτεθειμένα και έχουν γίνει μέρος του χωρικού του διαμερίσματος.

Ένα μισό ανοιχτό υβριδικό δωμάτιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στούντιο. Δίπλα του υπάρχει μπάνιο και πλυντήριο. Δημιουργήθηκε μια νέα ιεραρχία στον χώρο ύπνου, με ένα μικρό υπνοδωμάτιο (με δυσανάλογο στύλο), ένα δωμάτιο μεσαίου μεγέθους (το οποίο θα μπορούσε να είναι en-suite, καθώς το μπάνιο έχει δύο πόρτες) και μια κύρια σουίτα. Η σουίτα, η οποία καταλαμβάνει την περιοχή όπου προηγουμένως ήταν το σαλόνι, χωρίζεται σε τρεις περιοχές: κρεβάτι, ντουλάπα και μπάνιο. Μια συγκεκριμένη δοκός διατρέχει όλο το μήκος του δωματίου, φέρνοντας φυσικό φως στη σουίτα.

Τα υλικά χρησιμοποιούνται στο διαμέρισμα είναι απλά και σαφώς καθορισμένα: εκφραστικό κεραμικό δάπεδο, ακτινοβόλος αγωγός θέρμανσης. λευκά και υφή τοίχους? μια κατασκευή που γίνεται ορατή με τη χρήση κονιαμάτων τσιμέντου · και ανοιχτόχρωμο ξύλο σε σποραδικά διαστήματα που προσφέρουν μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Πληροφορίες έργου

Όνομα έργου: Lar Familiar
Γραφείο Αρχιτεκτονικής: Αρχιτεκτονικές του Paulo Moreira
Κύριος αρχιτέκτονας: Πάουλο Μορέιρα
Ιστοσελίδα: www.paulomoreira.net
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: mail@paulomoreira.net
Facebook: paulomoreiranet
Instagram: @paulomoreiranet
Τοποθεσία: Πόρτο, Πορτογαλία
Έτος ολοκλήρωσης: 2020
Συνολική έκταση: 120 τ.μ.
Αρχιτεκτονικός φωτογράφος: Στούντιο Ivo Tavares
Ιστοσελίδα: www.ivotavares.net
Facebook: www.facebook.com/ivotavaresstudio
Instagram: www.instagram.com/ivotavaresstudio

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση