αρχιτεκτονική

Επέκταση της εργοστασιακής μονάδας παραγωγής STEELFORM | Atelier d'Arquitectura Lopes da Costa

Επέκταση της εργοστασιακής μονάδας παραγωγής STEELFORM - Atelier d'Arquitectura Lopes da Costa
Επέκταση της εργοστασιακής μονάδας παραγωγής STEELFORM | Atelier d'Arquitectura Lopes da Costa Έχει αλλάξει: 2021-06-23 di Βενέδικτος Λουλούδια

Το έργο συνίσταται στην επέκταση της υπάρχουσας μονάδας παραγωγής προς τα δυτικά και τα νότια, με την κατασκευή ενός νέου περιπτέρου και ενός διοικητικού κτιρίου. Η διαμόρφωση του ιστότοπου συνέβαλε στη λύση που υιοθετήθηκε, η οποία προσπάθησε να μεγιστοποιήσει την έκταση του βιομηχανικού σηκίου, αφήνοντας το νότιο τμήμα του ιστότοπου για τη διοικητική περιοχή.

Αυτή η περιοχή βρίσκεται κατά μήκος του νέου δρόμου, δημιουργώντας ένα καμπύλο κτίριο από σκυρόδεμα, που χαρακτηρίζεται από κατακόρυφα προφίλ αλουμινίου, το οποίο προσπάθησε να διαφοροποιηθεί από τον βιομηχανικό όγκο, επισημαίνοντας τη λειτουργία του ως διοικητική περιοχή.

Ο ανατολικός διάδρομος, που καλύπτει τον βιομηχανικό σηκό, συνδέει τη διοικητική περιοχή με το υπάρχον κτίριο. Με ένα ισχυρό πλαστικό συστατικό, που σχετίζεται με τη βιομηχανία μούχλας, προσπάθησε, μέσω της γλώσσας του, να μεταδώσει μια ιδέα της σύγχρονης σχέσης με τη σύνδεση της εταιρείας.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΤΙΚΕΤΑ

Β - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ:

a. Περιοχή φορτίου   
b. Εξοδος κινδύνου     
c. Εργοστάσιο     
d. Τεχνικό δωμάτιο     
e. Αίθουσα     
f.  αποθηκευτικός χώρος 

01. Είσοδος     
02. Είσοδος 
03. Ρεσεψιόν
04. τουαλέτες
05. γραφείο
06. Αίθουσα συνεδριάσεων     
07. Showroom
08. Δίδρομος
09. Σκάλες
10. Μπαλκόνι
11. Τεχνικό δωμάτιο     
12. Πλακόστρωτη εσωτερική αυλή
13. Αίθουσα / διάδρομος
14. Καντίνα
15. Δωμάτιο ζωγραφικής
16. Ντουλάπα καλωδίωσης
17. Ιατρικό Γραφείο
18. Γκαρνταρόμπα Μ.
19. Γκαρνταρόμπα W.

Πληροφορίες έργου

Έργο: ΑΤΣΑΛΙΦΟΡΜΑ
Αρχιτέκτονας: Atelier d'Arquitectura Lopes da Costa
Κύριος αρχιτέκτονας: Arquitecto José A. Lopes da Costa και Arquitecto Tiago Meireles
Συνεργάτης: Arquitecta Rita Gonçalves
Ιστοσελίδα: www.lopesdacosta.pt
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: mail@lopesdacosta.pt
Facebook: www.facebook.com/atelierlopesdacosta
Instagram: www.instagram.com/atelierlopesdacosta
Τοποθεσία: Σάο Ρόκε, Oliveira de Azeméis
Έτος ολοκλήρωσης: 2020
Συνολική έκταση: 2.300 m2
Αρχιτεκτονικός φωτογράφος: Στούντιο Ivo Tavares
Ιστοσελίδα: www.ivotavares.net
Facebook: www.facebook.com/ivotavaresstudio
Instagram: www.instagram.com/ivotavaresstudio

Μπορείτε επίσης να σας αρέσουν

απάντηση